PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: GERGÁCZ OLGA, a Békéscsaba röplabdázója

A vízilabdát ma már nem űzi, csak nézi a viharsarkiak szélső ütője: „Az első edzés után tudtam, hogy ez az én sportom”

2024. január 10. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A 2022. március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Gergácz Olga, a női röplabda Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsaba utánpótlás-válogatott szélső ütője.

gergacz_olga_jobbra.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Általános iskolában a vízilabdát választottam sportomnak, viszont az összes lány osztálytársam röplabdázott és mindenki nagyon szerette. Szerettem vízilabdázni, de kíváncsi voltam, hogy néz ki egy röpi edzés, és az első után tudtam, hogy ez az én sportom.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Rengeteg élményt szereztem a röplabdának köszönhetően, de a legnagyobb a tavalyi U19-es világbajnokság. Hazai rendezésű volt a vb, így még különlegesebb volt, amikor a magyar szurkolóktól zengett az aréna.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Szakmáry Gréta, Gabriela Guimarães, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Earvin N'Gapeth.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Nagyon jó a viszonyom a csapattársaimmal a klubnál, illetve a válogatottban is. Volt együttesemből, a nevelőegyesületemből is sok emberrel tartom a kapcsolatot.

gergacz_olga_regebbi.jpg• Szezonbeli emlékezetes esemény: Óriási élmény volt, hogy bemutatkozhattam az Extraligában a címvédő ellen, és a MEVZA Kupában is kaptam lehetőséget. (2023. december 2-án ötszettes csatába bonyolódott egymással a Békéscsaba és a Vasas Óbuda: az összesen 131 percig tartó összecsapáson Gergácz Olga csereként jutott játéklehetőséghez az első és a negyedik etapot megnyerő, ám a bajnokit 3:2-re elveszítő viharsarkiak színeiben – a szerző) Nagyon jó érzés volt ennyi ember előtt ilyen meccseket játszani.

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Természetesen a lehető legtöbb fejlődés a cél, szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Minél magasabb szinten játszani a bajnokságban, és az utánpótlás-, valamint a felnőtt válogatottban is szerepet kapni.

gergacz_olga_csapat.jpg

gergacz_olga_portre_feher.jpg• Amelyik sportot még kedvelem: Szombathelyiként nehéz nem szeretni a kosárlabdát, így ha időm engedi, el szoktam menni meccsekre, emellett vízilabda-mérkőzéseket is mindig szívesen nézek.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Nagyon szeretem az állatokat, van is egy macskám. Szeretek sütni, ha otthon vagyok, mindig meglepem a családot valami finomsággal.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5318300081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása