PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: SZENTESI BÁLINT, a MÁV Előre röplabdázója

„Kevesen tudják, de 1-es típusú cukorbeteg vagyok, amelynek kezeléséhez már hozzászoktam a sport mellett is, de szeretnék példa lenni, hogy egy komoly, tartós betegség mellett is lehet élsportoló bárkiből, csak a megfelelő kitartás kell hozzá”

2023. szeptember 04. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Szentesi Bálint, a férfi röplabda Extraliga legutóbbi ezüstérmese, a MÁV Előre SC-Foxconn korábbi utánpótlás-válogatott játékosa, a csapat liberója.

szentesi_balint_foto_fehervarvolleyhu.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Mindig is jó barátságban voltam a labdákkal és szerettem is a velük játszott bármilyen sportágakat. A röplabda különleges helyet foglalt el bennem már a kezdetektől fogva, hiszen a gyors játék egyből magával ragadott, minden pillanatban történik valami a pályán, és egy másodpercre, ha csökken a figyelem, már el is veszítetted a pontot.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Abszolút azon korszaka az életemnek, amikor utánpótlás-válogatott lehettem. A saját nemzetedért teljesen más játszani, mint egy klubcsapatban.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: A francia Jenia Grebennikov mindenképpen, aki az egyik legjobb játékos a posztomon. Hihetetlen, mikre képes a pályán. Ha pedig az ismeretségi körömből kellene választanom, akkor Takács Milán, aki jelenleg is csapattársam a MÁV Előrénél. Sokat segített nekem mind technikailag, mind mentálisan a hosszú ideje tartó barátságunk során.

szentesi_balint_klubcsapat.jpg• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Felsorolhatnám az összes csapattársam nevét, hiszen mindegyikükkel különleges a kapcsolat, de ha ki kéne emelnem valakit, akkor Milán nevét említeném meg itt is.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Mindenképpen a legutóbbi bajnoki döntő összes mérkőzése. Teljesen más az atmoszféra. A szurkolók és az egymásnak feszülő csapatok is teljesen más hangulatban játszanak le ilyen meccseket. (2023 májusában a Fino Kaposvár az Extraliga döntőjének negyedik összecsapásán 3:0-ra győzte le a némi meglepetésre finalista székesfehérvári együttest, így a somogyiak 3–1-es összesítéssel hódították el a bajnoki címet – a szerző)

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A tavalyi szezonból kiindulva – amikor másodikak lettünk a bajnokságban – ebben az évben mindenképpen az aranyérem elhódítása a cél, ahogy a bajnokságban, úgy a kupa küzdelmei során is.

szentesi_balint_portre.jpg• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Olyan szintre fejlődni, hogy meghatározó játékosa lehessek a csapatnak, és a hosszútávú céljaim között a külföldön való játék, illetve a felnőtt válogatottság is szerepel.

• Amelyik sportot még kedvelem: A kosárlabdát nagyon szeretem nézni, az NBA-t gyakran követem.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Kevesen tudják, de 1-es típusú cukorbeteg vagyok, amelynek kezeléséhez már hozzászoktam a sport mellett is, de szeretnék példa lenni, hogy egy komoly, tartós betegség mellett is lehet élsportoló bárkiből, csak a megfelelő kitartás kell hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr318208401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása