PONYVALEGÉNY

Bojan Lazics a Fradi ellen: korábbi középpályása megtréfálta a fővárosiakat

Nosztalgiáról szó sem lehetett: az NB III, Közép-csoportjában a bennmaradásért küzdő Gerjeni SK 1–1-re végzett az FTC II. ellen a 33. forduló nyitómeccsén

2022. április 30. - Horváth M. Attila

s6303157.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngGERJEN–FERENCVÁROS II. 1–1 » Hiába került előnybe a házigazda Cseh Tibor révén a 66. percben, a látogató Gera Zalán 79. minutumban szerzett találatával egyenlíteni tudott azon a bajnokin, amely a péntek délután ellenére sem lehetett hétköznapi a vendéglátó trénere számára.

s6303177.JPG„Ez a nap más, mint a többi, ezt te is jól tudod…” Halász Judit születésnapokon rendszerint felcsendülő slágerének lett volna aktualitása április utolsó péntekjén, dacára annak, hogy a Gerjeni SK-t irányító szakember, Bojan Lazics nem tegnap, ma vagy holnap ünnepel. A negyvennyolcadik életévében járó tréner azonban hivatalosan 2006 tavaszától 2009 nyaráig volt a Ferencváros fedezete, és ez még akkor is tény, ha a kőkemény középpályás jobbára az akkoriban az NB II-be száműzött zöld-fehéreket erősítette.

A múlttal azonban nem volt lehetőség foglalkozni, hiszen az MTK és a Sopron egykori futballistája hiába futballozik manapság is a Ferencváros öregfiú-csapatában, ezúttal a Fradi-fakó ellen kellett csatába vezényelnie övéit. Ami máskor elfogadható lenne – iksz a fiatalos lendületű FTC II. ellen –, ezúttal nem az, aminek az a prózai oka, hogy a Gerjeni SK a megkapaszkodásért, az osztályváltás elkerüléséért küzd. Márpedig öt körrel a szezonzárás előtt a húszcsapatos bajnokság 19. pozíciójában áll 19 ponttal, és mivel a meccsek fogynak, egyre kevesebb a sansz az újonc megkapaszkodására. 

s6303249.JPG

paksifc_cimer.pngFerencvárosi vendégjáték(ok) paksi fülessel Április 29-én, pénteken nem csupán a Gerjeni SK–Ferencváros II. harmadosztályú találkozóra került sor Pakson – a bajnokit az Atomerőmű SE sporttelepén rendezték –, hanem az élvonalbeli Paksi FC–Ferencváros összecsapásra is. Az NB I 30. fordulójában a Ferencváros már bajnokként lépett pályára Bognár György együttesének otthonában, amely meglehetősen jól kezdte a meccset, ugyanis még hét perc sem telt el, amikor az Eszel-iszol rovatunkban korábban bemutatkozó egykori utánpótlás-válogatott védő, Lenzsér Bence révén előnybe került a PFC. A válasz sem késett sokáig, a IX. kerületiekhez visszaigazoló, ám eddig jobbára csalódást keltő produkcióval kirukkoló Muhamed Besic a 20. minutumban egyenlített. Amikor már mindenki elkönyvelte volna a döntetlent, a 92. percben érkezett Carlos Auzqui fejese, amivel egyről a kettőre jutottak a pesti zöld-fehérek (1–2). A két csapat bő másfél hét múlva egyébiránt ismét egymásnak feszül, ugyanis a Magyar Kupa május 11-én rendezendő fináléjában este fél nyolctól Ferencváros–Paks mérkőzésen izgulhat a Puskás Aréna publikuma.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6217820797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása