PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: LENZSÉR BENCE, a Paksi FC labdarúgója

A MOL Fehérvár elleni hazai bajnokin péntek este győztes találatot szerző NB I-es hátvéd az atomvárosiakkal a nemzetközi porondra készül

2022. február 28. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Lenzsér Bence, az NB I-ben szereplő Paksi FC korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

lenzser_bence_paksifchu_1.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: A nemzetközi porond elérését valamilyen úton-módon kiharcolni. Ami mindebből eddig megvalósult: A bajnokságban és a kupában is megvalósulhat még. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Kávé. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Tészta. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Gyirmót–Paks. (Az NB I 9. fordulójában, 2021. október 16-án lejátszott bajnokin 2–1-es hazai diadal született, Lenzsér Bence kezdőként a 81. percig volt a pályán, Medgyes Sinan váltotta – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Gyirmót–Paks. Étel, amire gondolni sem tudok: Túrós tészta cukorral. Ital, amit sohasem iszom: Fanta.

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Joghurt. Az ideális ebéd: Csirkemell, rizs. Az ideális vacsora: Szendvics. Az ideális desszert: Nem szeretem az édességet annyira, inkább a sós dolgokat kedvelem. 

lenzserbence_akcio.jpg

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Ferencváros–Paks. (Az élvonal 19. játéknapján, 2022. február 6-án a Groupama Arénában a szünetben már két góllal vezetett a vendéggárda, amely végül 3–0-ra nyert úgy, hogy Lenzsér Bence mindvégig a gyepen tartózkodott – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Ferencváros–Paks. Legnagyobb siker a konyhában: Bolognai. (nevet) Ha ital, akkor… Gin. 

lenzser_bence_valogatott.jpgPéntek esti frász Az NB I legutóbbi, 22. fordulójának nyitótalálkozóján, február 25-én, péntek este a Lenzsér Bencét a kezdőcsapatában tudó Paksi FC a pocsék formában lévő MOL Fehérvárt fogadta. Úgy tűnt, hogy Bognár György társulata tíz perc alatt lerendezi saját magát – a 13. minutumban Peter Zulj és ifj. Dárdai Pál találatával már 2–0-ra vezetett a látogató –, ám Haraszti Zsolt nagyszerű egyéni akció után szerzett csodálatos góljával a PFC ha egyről a kettőre nem is, de 1–2-re jutott. A cseréknek is köszönhetően – a szünetben Böde Dániel és Szabó János, a 62. percben Sajbán Máté és Windecker József, míg a 78. minutumban Nagy Richárd érkezett – hatalmas hajrába kezdett a tolnai alakulat. Előbb a mesterlövészek versenyét fölényesen vezető Ádám Martin egyenlített, majd amikor már mindenki elkönyvelte volna a döntetlent, a paksi szögletből kialakuló kalamajka után öt fehérvári is csak nézte, ahogy a leggyorsabban eszmélő korábbi utánpótlás-válogatott Lenzsér Bence az ötösön belülről a hálóba stukkol – a 94. percben. (A találat megtekinthető a lenti videóban 3:34-től – a szerző) Az Eszel-iszol rovat mostani „házigazdájának” a pénteki csupán a hatodik gólja volt az élvonalban – igaz, hátvédként nem is ez az elsődleges feladata –, és bármennyire is hihetetlen, de Lenzsér Bence a találatai felét a Vasas ellen szerezte, valamint bevette még a Haladás és a Mezőkövesd hálóját.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4917767830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása