PONYVALEGÉNY

Bognár György ajándéka: ötös a hatvanadik születésnapra, Szabics Imre visszatér Szegedre

Könnyedén lépett a Paks és a MOL Fehérvár is a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé

2021. november 04. - Horváth M. Attila

magyarkupa.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Az NB I-es csapatok közül szerda délután a Paks és a MOL Fehérvár is alacsonyabb osztályú fővárosi vetélytárs otthonában jutott magabiztosan a – jelen állás szerint – február első felében lebonyolítandó Magyar Kupa 5. fordulójába. Lássuk a részleteket!

bognargyorgy.jpgIII. KERÜLETI TVE–PAKS 0–5 » A kapus Nagy Gergelyt, a két támadót, Ádám Martint és Sajbán Mátét, valamint a középpályás Windecker Józsefet a keretbe nevező, ám mindvégig pihentető Bognár György már az első félóra után hátradőlhetett és átadhatta magát a nosztalgiának, ugyanis egyfelől az atomvárosiak addigra kialakították a végeredményt az NB II újoncának otthonában, másfelől a PFC szakvezetője dolgozott Óbudán tizenkét évvel ezelőtt, előbb szakmai igazgatóként, majd vezetőedzőként. A november 5-én, pénteken a 60. születésnapját ünneplő Bognár Györgyöt – ezúton is Isten éltesse sokáig! – méltó módon köszöntötte társulata, ám a korábbi 50-szeres válogatott labdarúgó a következő körben is megmártózhat az emlékek tengerében, ugyanis a legjobb tizenhat között azzal a Csákvárral találkoznak Lenzsér Bencéék, amelyet 2012 és 2016 között edzőként és szakmai igazgatóként is szolgált az egykori kiváló középpályás. 

szabicsimre.jpgBVSC-ZUGLÓ–MOL FEHÉRVÁR 2–5 » Nikolics Nemanja mesterhármasával alig egy óra futball után 0–4-et mutatott az eredményjelző, és bár 0–5-nél bő tíz percen belül kétszer is betalált a Kapuskérdések rovatban korábban bemutatkozó Kovács Benedekkel a kezdőcsapatában felálló zuglói társulat, nem kérdés, hogy a piros-kékek megérdemelten jutottak tovább. A következő játéknapon az NB II-ben szereplő, az Életpálya rovatban a közelmúltban bemutatkozó Germán Tamást is a soraiban tudó Szeged-Csanád Grosics Akadémia vár a székesfehérváriakra, ami különleges kirándulás lesz Szabics Imre vezetőedző számára. A MOL Fehérvár 40 esztendős edzője ugyanis visszatérhet szülővárosába, lévén Szegeden látta meg a napvilágot, valamint mielőtt a Ferencvároshoz került volna a hajrázó kilencvenes években, a Tisza Volán Focisuliban pallérozódott.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6716745486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása