PONYVALEGÉNY

Ezúttal „csak” győztes mosonmagyaróvári gól: megint Debreceni András volt a főszereplő

A korábbi NB I-es védő az Érdi VSE kezdőjébe visszatérő Koós Gáborral akár nosztalgiázhatott is a kezdés előtt, lévén Kispesten csapattársak voltak

2022. március 11. - Horváth M. Attila

debreceni_andras_etohu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngMOSONMAGYARÓVÁR–ÉRD 1–0 » Az ősszel úgy nyert 4–0-ra a mosoni alakulat, hogy az 1-szeres válogatott Debreceni András hátvéd létére mesterhármasig jutott, ám az NB III, Nyugati csoport 24. fordulójában nehezebb dolga volt az éllovasnak.

Álljunk meg egy szóra! Grétsy László és Vágó István egykori legendás műsora visszaköszönhetett az elmúlt hét vasárnapján, ugyanis a házigazdát nem csupán kiváló védőmunkával, hanem fontos találatokkal is segítő Debreceni András Koós Gáborral parolázhatott, hiszen a 2006/2007-es szezonban csapattársak voltak Kispesten, az akkori Honvédban. A hátvédből manapság csak átvitt értelemben lett támadó, ám a középpályás csatárból avanzsált fedezetté Érden, ám a hétvégi csörte nem kettejük csatájáról marad emlékezetes. A Limperger Zsolt irányította vendégek feladták a leckét az NB II-re pályázó házigazdának, amely végül a „vizsgán” megfelelt, ugyanis a 74. percben a látogatók által igencsak vitatott 11-esből Debreceni András bevette Kertész Ferenc hálóját, egyszersmind kialakítva az 1–0-s végeredményt. A két alakulathoz részben kapcsolódó információ, hogy az Érdi VSE színeiben a 2020/2021-es szezonban 24 bajnokin egyszer eredményes, a Ferencvárosban pallérozódó, ám manapság már a Mosonmagyaróvár keretéhez tartozó Popov Patrik ezúttal nem lépett pályára korábbi csapata ellen. 

kapuskerdesek_mini.jpgÉllovas a harmadiknál Az NB III, Nyugati csoport 25. fordulójának vasárnapi slágermeccse kétségtelenül a többek között az Izlandot megjárt volt élvonalbeli paksi védőt, Zachán Pétert is a soraiban tudó, 55 ponttal 3. helyezett VLS Veszprém és a 60 egységgel első Mosonmagyaróvár csatája. A március 13-án sorra kerülő összecsapás korántsem nevezhető nézőbarátnak, tudniillik mint egy utánpótlás-bajnokin, délelőtt 11 órakor indul útjára a labda. Az ősszel úgy végeztek a felek 0–0-ra, hogy a 90. percben a fentebb citált, az Életpálya sorozatunkban is bemutatkozó Zachán Péter a 90. percben a kiállítás sorsára jutott. Amennyiben ezúttal is ikszel egymással a két gárda, a kettejük meccsét átvitt értelemben a második pozícióban álló BVSC-Zugló nyerheti. Mindazonáltal a fővárosiak sikerére így is nagy esély kínálkozik, lévén a Szőnyi útra a kiesés elől menekülő, Bücs Zsolt irányította Sopron látogat. A mosoniakkal kapcsolatos az a szolgálati közlemény, hogy a Kapuskérdések rovatban azon a napon, azaz március 13-án, vasárnap a gárda cerberusa, a korábban egyébként Sopronban is védő Heinrich Márk kerül bemutatásra.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr417777790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása