PONYVALEGÉNY

A becsapott kapus: Debreceni András korábbi kispesti csapattársának is betalált Mosonmagyaróváron

A Tatabánya cerberusa, Kunsági Roland és a hátvéd a Honvédban éveken keresztül együtt futballozott

2021. november 19. - Horváth M. Attila

kunsagi_roland.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngMOSONMAGYARÓVÁR–TATABÁNYA 2–0 » Jóllehet, a helyezések alapján – a második fogadta az ötödiket – rangadót vívott egymással a két gárda az NB III, Nyugati csoport 17. fordulójában, csakhogy míg a látogató neve mögött hat siker állt, a házigazda éppen a duplájánál tartott, így összességében érvényesült a papírforma, amivel a Credobus nyolc bajnokit nyert sorozatban.

Bár a 11-esek rá vannak bízva, mint tudjuk, nem elég odaállni, értékesíteni is kell a pontrúgást, márpedig az ex-élvonalbeli hátvéd, Debreceni András ebben is első osztályú, így már tíz találatnál jár, ami több, mint megsüvegelendő produkció. Az egykori Bányász ellen Jasarevic Mahir harcolt ki büntetőt, a tizenegyes pontra letett labdát pedig a védő a bal alsó sarokba küldte. Mindez 0–0-nál, az 52. percben történt, ám nem is ez a találat érdekessége, hanem sokkal inkább az, hogy a vendégek cerberusa az a Kunsági Roland, aki a 2000-es években ugyanúgy a Honvédban pallérozódott, mint az ítélet-végrehajtó. Nagy Kevin három perccel később kialakította a 2–0-s végeredményt, és mert a nagy rivális BVSC nagy meglepetésre Bicskén 2–1-es vereséget szenvedett, helycserés támadás történt az élen, így már a mosoniak hátát lesheti a mezőny. A november 21-én, vasárnap sorra kerülő 18. fordulóban az egyaránt 41 pontos alakulatok közül a zuglóiak a Puskás Akadémia II.-t fogadják 13 órától, míg ugyanakkor az óváriak a Balatonfüred otthonában vizitálnak. A BFC-nél szintén van kispesti kötődés, ami Debreceni András számára sem rossz ómen, tudniillik a gárda edzőjét Borgulya Istvánnak hívják. Csakúgy, mint a Budapest Honvéd II. trénerét a 2000-es évek második felében, amelynek színeiben a védő nem egyszer pályára lépett...

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6016760012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása