PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Zachán Péter: „A Paksnak rendkívül sokat köszönhetek, így azért dolgozom, ha a sors úgy hozza, újra az első osztályban bizonyíthassak”

A Veszprém korábbi NB I-es labdarúgója a VLS aranyesélyéről, az izlandi Fjölnirrel és a Debreceni EAC-cal történő kiesésről, valamint a hétvégi BVSC-Zugló–Mosonmagyaróvár rangadóról is szót ejtett

2022. február 10. - Horváth M. Attila

zachanpeter.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngVESZPRÉM » Megállítani a zuhanást. Vagy legalábbis kimenekülni a „liftből”, mint ahogy a Keanu Reeves által alakított Jack Traven mentette a toronyház felvonójában ragadt, pánikba eső, rémült arcú, eltorzult tekintetű embereket a Féktelenül című pörgős akciómoziban. Zachán Péter a magyar és az izlandi első osztály után a második vonalba pottyant, ám a DEAC-nál töltött röpke féléves időszak után hirtelen az NB III-ban találta magát. A helyi gárda élcsapatnak számít a Nyugati csoportban, gazdag, veretes múltra tekint vissza, csakhogy a korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgónak aligha a honi harmadosztályban van a helye.

ponyvalegeny_mini_2.jpgMiért nem maradt Izlandon? Tudom, hogy a Fjölnir végül a második vonalba zuhant, de ebből még nem feltétlenül következne a hazatérés.
Valóban, a Fjölnirrel kiestünk az izlandi másodosztályba és a szezon vége előtt történt is egy megkeresés a klub vezetőségétől, hogy hosszabbítsunk, de úgy gondoltam, jobb lehetőségeim lesznek a szezon után – felelte Zachán Péter, az NB III, Nyugati csoportjában 47 ponttal bronzérmesként telelő VLS Veszprém 24 esztendős labdarúgója. – Nyilván utólag okos az ember és látva a Fjölnir tavalyi szereplését, talán érdemes lett volna maradni.

ponyvalegeny_mini_2.jpgNincs kétségem afelől, hogy figyeli az ex-társulata szereplését, de van azért olyan az egykori csapattársak közül, akivel barátságba került vagy legalábbis tartja a kapcsolatot?
Így van, rendszeresen követem a csapat eredményit. A társakkal jó kapcsolatot ápoltam, így közvetlenül a hazatérésem után több játékossal is tartottam a kapcsolatot, ám sajnos az idő múlásával és a távolságból következően egyre kevesebb ilyen alkalom adódott, de követem a futballisták pályafutását, és örömmel láttam, hogy van, aki már az olasz Empoli csapatát erősíti.

ponyvalegeny_mini_2.jpgSzokás mondani, hogy az almát nem szabad összehasonlítani a körtével, mégis, ha eljátszunk a gondolattal, a Paks mire menne az akkor még élvonalbeli Fjölnirrel? Az itthon nem feltétlenül megszokott, közönségszórakoztató, gólokban gazdag futballra törekvő atomvárosiak produkciója dominálhatna a fizikálisan alighanem erősebb vetélytárssal szemben?
Úgy gondolom, hogy a paksi együttes az utóbbi időszakban kivételesen jó formát mutat és sok nagyszerű játékost tudhat a soraiban, ezért ha tippelnem kéne, akkor a Paks mellett tenném le a voksomat.

ponyvalegeny_mini_2.jpgAz fel sem merült, hogy hazatérése után visszatérjen a PFC-be vagy bármely más élvonalbeli alakulathoz?
A Paksnak rendkívül sokat köszönhetek, így azért dolgozom, ha a sors úgy hozza, újra az első osztályban bizonyíthassak.

ponyvalegeny_mini_2.jpgA Fjölnirrel kiesett a másod-, a Debreceni EAC-cal a harmadosztályba. Kárpótolná a két kudarcért „cserébe” az NB III-as bajnoki cím a Veszprémmel?
Mindkét csapat a tabella végén szerepelt, amikor odaigazoltam, és bár természetesen bíztam a bennmaradásban és a jó szereplésben, de elsősorban a játéklehetőség volt számomra a legfontosabb. Az, hogy mindkét gárdával kiestünk, nem jó élmény, de sok tapasztalatot szereztem és új szituációkat ismertem meg, amelyek a későbbiekben a hasznomra válhatnak. A Veszprémmel való feljutás minden bizonnyal kárpótolna mindezért.

ponyvalegeny_mini_2.jpgNyilvánvaló, sportemberként nem mondhat mást, de van két bivalyerős rivális az NB III, Nyugati csoportjának mezőnyében a BVSC-Zugló és a Mosonmagyaróvár „személyében”. Reális lehet az aranyérem, minden adott ehhez?
Így igaz, két nagyon jó erőkből álló csapat van előttünk, amelyek mind infrastrukturálisan, mind anyagilag előttünk járnak, ugyanakkor hálásak vagyunk a veszprémi vezetőségnek, akik minden megtesznek, hogy számunkra is a lehető legjobb körülményeket tudják megteremteni. A bajnoki címért természetesen mi is küzdünk tovább, de nyomás vagy teljesítménykényszer nincs a csapaton, talán ennek is tudható be az eddigi jó szereplés.

ponyvalegeny_mini_2.jpgHa nem akar, ne válaszoljon, lévén nem önről, illetve a társulatáról van szó, mégis kihagyhatatlan, ugyanis a fentebb citált két legfőbb vetélytárs a tavaszi nyitányon éppen egymás ellen csatázik a fővárosban. Csak és kizárólag a Szőnyi úti derbin szurkol valamelyik alakulatnak vagy úgy van vele, a lehető legjobb a pontosztozkodás lenne?
Tény és való, a tavaszi első fordulóban nagy csata várható, mindkét csapatnak egyenlő esélye van a győzelemre, így valószínű, hogy apróságokon fog múlni a három pont sorsa. Eredmény szempontjából talán a döntetlen lenne számunkra a legjobb, nekünk viszont száztíz százalékot kell nyújtanunk a Bicske ellen hazai pályán, hogy előre tudjunk lépni.

ponyvalegeny_mini_2.jpgÉrtem én, hogy kötődik a Veszprémhez, mégis, meddig tervez a királynék városában? Vagy ez leginkább attól függ, a tabella hányadik helyén végez a VLS?
Maga a város és a csapat is közel áll hozzám. Jól érzem magam itt és a környezetemben lévők is mind támogatnak, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Hogy mit hoz a jövő, nem tudhatom, egyelőre csak a sikeres szereplésre koncentrálok.

paksifc_1.pngA támadójátékkal lenyűgözött védő Zachán Péter nemrégiben az Életpálya című sorozatban legjobb meccseként a Fradi elleni, fővárosban elért 2–1-es sikert emlegette fel, ami akkoriban meglepetésként hatott. Csakhogy azóta itt a legfrissebb, méghozzá február első vasárnapjáról, ugyanis a Bognár György által remekül felkészített atomvárosiak szebbnél szebb találatokat elérve valósággal kiütötték az FTC-t a Groupama Arénában: Ferencváros–Paks 0–3. Vajon mit szól mindehhez a PFC korábbi élvonalbeli hátvédje? „A Paks támadójátéka lenyűgöző az utóbbi időben – reflektált Zachán Péter. – Bevallom ugyan, hogy háromgólos győzelemre nem számítottam, de gyönyörű gólokat szerzett a csapat. Bízom benne, hogy a jó kezdés kitart az egész szezonra.”

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr717384762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása