PONYVALEGÉNY

FC Dabas: meglepő fordulat, visszatért a korábbi edző

A Sopronba távozó Bücs Zsolt helyett a Kecskemét elleni pénteki felkészülési mérkőzésen már a régi-új tréner irányíthat

2022. január 04. - Horváth M. Attila

p9230060.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngDABAS » Az már decemberben, még az ünnepek előtt eldőlt és hivatalossá vált, hogy távozik a Pest megyei klubtól és Sopronban folytatja edzői karrierjét a társulat tavaly nyáron érkező trénere, Bücs Zsolt, az viszont alighanem sokakat meglep, ki foglalhatja el a labdarúgóként Németországot és Malajziát is megjáró korábbi 2-szeres válogatott helyét az NB III, Közép-csoportjában 20 fordulót követően 30 ponttal a 10. pozícióban telelő alakulat kispadján.

Ugyan hivatalos bejelentés még nem történt, honlapunk megbízható forrásból úgy értesült, hogy a tavaszi idényben nem más, mint a klubhoz fél év után visszatérő Fehér Ádám veszi át a marsallbotot az FC Dabasnál, aki korábban Erős Károly, valamint a 2021 júniusában a klubtól vele együtt szintén távozó Szabó István munkáját is segítette. A sors többszörösen is furcsa játéka, hogy nem csupán az egykori bulldogszerű ex-újpesti középpályás, de immár a korábbi kőkemény védő is csak volt a(z amúgy ugyancsak az NB III, Közép-csoportjában szereplő, az FC Dabast jelenleg három ponttal és három hellyel megelőző) Monor szakvezetője, lévén az ősz közepén némiképp váratlanul éppen Fehér Ádám váltotta Erős Károlyt az MSE élén. Ami pedig a közeljövőt illeti: január 7-én, pénteken 15 órai kezdettel Kecskemét–FC Dabas felkészülési találkozóra kerül sor, avagy azok, akik tavaly nyárig együtt dolgoztak, kétszer hatvan perc erejéig – úgy tudjuk, kétórás meccset vívnak a felek éppen azért, hogy az alapozó munka elején minden játékos egyforma terhelést kapjon – ezúttal ellenfelek lesznek. Meglehet, az NB II-ben újoncként kiválóan teljesítő és 38 ponttal a tabella harmadik helyén álló KTE szakvezetője, Szabó István nagyon jól ismeri az FC Dabas keretét, ám ezúttal ennek nem lesz különösebb jelentősége, lévén nem tétmérkőzést, „csak” hasznos edzőmeccset vívnak egymással a felek. 

scsopron.pngSoproni hűség Ingoványos talaj: az SC Sopron 19 ponttal csupán a 17. pozíciót foglalja el az NB III, Nyugati csoportjának tabelláján, avagy a kiesés réme igencsak fenyegeti azt a gárdát, amelyet az őszi idényben még a korábbi 34-szeres válogatott hátvéd, Mátyus János irányított. Az viszont tudvalevő volt, hogy az anyagi gondok miatt gyakorlatilag idő előtt távozik az egykoron a REAC-ot, a Lombard Pápát, a Nyíregyházát és a Haladást is dirigáló 47 éves szakember. Az új tréner, Bücs Zsolt számára azonban nem ismeretlen a soproni miliő, ugyanis 2012 októberében már vezette az akkoriban az NB II-es mezőny tagjaként besorolt SVSE-GYSEV-Goldschmidt együttesét. A mostani megbízatása azonban nem csupán azért más, mint a közel egy évtizeddel ezelőtti, mert a brigád a harmadik vonalban szenved, hanem azért is, mert a népszerű „Bübü” lett egyúttal az egyesület utánpótlásának szakmai igazgatója is. Az új szakvezető „debütálásáig” nem is kell sokat várni, ugyanis a Sopron január 15-én, szombaton – a tervek szerint – 11 órakor fogadja a csoportbeli rivális Pápai Perutz FC-t, amely 32 ponttal az előkelő 5. pozíciót foglalja el. Érdekesség, hogy a két gárda az NB III, Nyugati csoport tavaszi idényében már nem találkozik egymással, ősszel ugyanis mindkét összecsapást lebonyolították, mi több, mindkétszer a Pápa nyert 1–0-ra. Tavaly augusztusban, hazai környezetben Oláh László hajrábeli góljával, míg decemberben a soproni „visszavágón” Sandal Dominik az első félidő végén értékesített 11-esével szerezte meg a három pontot a Perutz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6416802934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása