PONYVALEGÉNY

Köles János: „Többször hallottam a lelátóról, hogy áruló”

Reális döntetlen született a télen a Komárom VSE-hez igazoló hátvéd szerint, aki állítja, pluszmotiváció csak akkor lett volna benne, ha nem önként távozik a Pápai Perutztól

2022. február 16. - Horváth M. Attila

kolesjanos_1.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngPÁPAI PERUTZ–KOMÁROM VSE 0–0 » Nem ez a meccs volt az NB III, Nyugati csoport tavaszi nyitányának legnagyobb rangadója – azt ugyanis a 21. forduló előtt még éllovas BVSC-Zugló és a játéknapot követően helycserés támadást végrehajtó, immár első helyezett Mosonmagyaróvár vívta a fővárosban, a lefújás után utóbbi örülhetett a 2–1-es sikernek –, de Köles János különös érzésekkel készülhetett a találkozóra.

És akkor Köles János betoppant a pápai sporttelepre. Megtörtént ez már százszor, sőt, ezerszer, de február második vasárnapja mégsem olyan volt számára, mint a többi. És ez még akkor is igaz, ha a télen saját elhatározásból döntött úgy az NB II-es FC Ajka korábbi csapatkapitánya, hogy fél évet követően, tizenhét bajnokin elért egy találat elérése után hátat fordít a Perutznak. A pápai alakulatnak, amely az elmúlt hét utolsó napján a Köles Jánost kilencven percen át a soraiban tudó, a korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter trenírozta Komárom VSE-t fogadta. 

Nem volt bennem pluszmotiváció, hiszen én szerettem volna eljönni Pápáról, ugyanúgy készültem, mint a többi mérkőzésre, csak jobban ismertem most az ellenfelet – adott helyzetjelentést a KVSE 29 esztendős téli igazolása. – Pluszmotiváció akkor lett volna, ha nem magamtól távozom, de így nem volt. Még úgy sem, hogy többször hallottam a lelátóról, hogy »áruló«, igaz, akik ezt kiabálták, azoknak talán rossz információjuk volt…

Hallani lehetett anyagi természetű vitáról, amely adott esetben külön cikk témája lehetne, ám Köles János maradt a pályán átélt hétvégi eseményeknél. Hajtós, küzdelmes összecsapás volt a Pápa–Komárom derbi, amelyen hét sárga lap került kiosztásra kettő–öt arányban, az egyik figyelmeztetett labdarúgó éppen a vendéggárda új embere volt. 

Úgy gondolom, hogy elég jó mérkőzést játszottunk, két masszív csapat találkozott egymással – folytatta a tapasztalt védő. – A szervezettség és a küzdés dominált, szerintem mi jobban kezdtük a meccset, több lehetőségünk volt az első harminc percben, talán el lehetett volna dönteni már az elején, ha berúgjuk a lehetőségeinket, mert utána már kiegyenlített csatát vívtunk. Mindkét csapat előtt adódott helyzet, így összességében reális a döntetlen.

A folytatás sem lesz egyszerűbb egyik alakulatnak sem, lévén legközelebb (február 20., vasárnap, 14 óra) a Pápai Perutz azt a Tatabányát látja vendégül, amely a tavaszi nyitányon az immár Bücs Zsolt által felkészített Sopront verte hazai pályán 3–2-re – az Életpálya rovatban a közelmúltban bemutatásra kerülő Szegleti Gergely és Krizsonits Mátyás is végig futballozott, előbbi sárga lapot kapott, míg utóbbi a második félidő közepén gólt szerzett –, a Komárom pedig ugyanaznap, csak 16 órai kezdettel Bicskén lép fel. A télen megerősített BTC – amely megszerezte a volt élvonalbeli Bori Gábort a III. Kerületi TVE-től, valamint Wágner Richárdot Gárdonyból – a Zachán Pétert a 72. percig a soraiban tudó VLS Veszprém otthonában végzett 1–1-re, ami nem számít rossz eredménynek. Csakúgy, mint a Komárom VSE-nek a 0–0 a Pápai Perutz vendégeként.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8217554720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása