PONYVALEGÉNY

Korábbi élvonalbeli csatár Pestszentlőrincen

A BKV Előrét elhagyó Popov Patrik az 1908 SZAC-ban folytatja

2023. augusztus 06. - Horváth M. Attila

p1010195.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Hiába volt az elmúlt évek alapján éppen az előző szezonban a legeredményesebb NB-s szinten a tizenegy találatig jutó ex-ferencvárosi támadó, a 2023/2024-es bajnoki kiírásban csak a fővárosi első osztályban futballozik a volt élvonalbeli, még mindig csupán 25 esztendős Popov Patrik. 

Budaörsön hatszor, a BKV Előrében ötször ünnepelt. Az előző szezon nem volt sikertörténet Popov Patrik számára, mégsem sikerült a csatárnak rosszul, hiszen NB-s bajnokságban ennél többször csak a 2015/2016-os évadban talált a hálóba, az akkoriban az NB III Nyugati csoportját megnyerő Ferencváros II.-ben tizenhétszer hozott jó döntést a rivális kapuja előtt. Rég volt, szép volt. Az NB I-es debütálás sem maradt el, hiszen felfigyeltek rá, bedobták a mélyvízbe, 2019 tavaszán mégis a Budapest-bajnokság I. osztályában versenyző REAC-ban találta magát. S most, négy és fél szezonnal később újfent a fővárosi első osztályban driblizhet, mi több, némiképp az NB I-ben is érezheti magát, ha az Issimo vagy az Unione ellen meccsel – lévén egykori élvonalbeli futballistából Rákospalotán és Óbudán sincs hiány –, netán a Fővárosi Vízművek ellen csatázik, amelyet az Újpest és a Vasas korábbi trénere, Mészöly Géza gardíroz. Ferencváros után 1908 SZAC. Koritár Dávid mellett az egyik legrutinosabb embere lesz a lőrinci brigádnak az ősszel, amelynek színeiben bajnokin a XII. Kerület Svábhegy FC ellen debütálhat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr718187039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása