PONYVALEGÉNY

Pokorni Péter: Paks után MTK – a kapus különleges szerda-szombatja

Nem hibázhat a hétvégén a Dunaújváros, ha az NB II-be jutás a gárda célja

2021. november 19. - Horváth M. Attila

pokornipeter.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngPAKS II.–DUNAÚJVÁROS 0–0 » November 17-én, szerdán kora délután pótolták be az NB III, Közép-csoport 15. fordulójában elmaradt bajnokit. A volt atomvárosi labdarúgók közül a Kapuskérdések című rovatban bemutatkozó Pokorni Péter és az Életpálya sorozatban civilként is megismert Báló Tamás is kilencven percet töltött a gyepen.

Két pont Pakson maradt. Érthető, ha így éreznek Dunaújvárosban a 0–0 után, ugyanis Varga Balázs együttese üldözi az Aczél Zoltán trenírozta éllovas Kozármislenyt, márpedig a győzelem elmaradása sokba kerülhet a másodosztályú álmokat szövögető újvárosiaknak. Az előző évadban tizenöt NB I-es összecsapáson szóhoz jutó – és kétszer eredményesnek bizonyuló –, a napokban az Életpálya rovatban szereplő Gévay Zsolt a jelenlegi szezonban ugyancsak 15/2-es mutatónál jár – csak éppen a meccs/gólátlag nem az élvonalban, hanem az NB III, Közép-csoportban jött össze. Többek között a hátvédnek is köszönhető, hogy nem született gól szerdán, ám hogy szombaton lesz-e gól Dunaújvárosban, az bizony jó kérdés. Nem elírás, lévén a 18. forduló nyitótalálkozójára november 20-án, 13 órakor kerül sor, ekkor az MTK II. vizitál Fejér megyében. Pokorni Péternek ez a meccs is különleges lehet, lévén a rutinos cerberus 2009 tavaszán hét bajnokin védte az akkoriban az NB II-ben szereplő kék-fehér első csapat hálóját. Gyanítjuk, a kapus elfogadná a kapott gól nélküli meccset, csakhogy a hétközihez hasonló eredmény kevés, ha az újvárosiak komolyan gondolják a második vonalbeli visszatérést

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2916760024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása