PONYVALEGÉNY

Vác–Kozármisleny: amikor a tanítvány nyer a mester ellen

Aczél Zoltán bajnoki címre esélyes gárdája legyőzte az egykori szövetségi kapitány, Csank János kiesés ellen hadakozó csapatát

2021. október 12. - Horváth M. Attila

csankjanos.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngVÁC–KOZÁRMISLENY 0–1 » Az NB III, Közép-csoport, 11. fordulójában megrendezett összecsapást megelőző öt játéknapon három alkalommal sem talált a hálóba a Duna-parti legénység, így nem számít különösebb meglepetésnek, hogy az aranyéremre hajtó ’mislenyiek kapott gól nélkül vitték el a három pontot.

aczelzoltan.jpgTöbb mint huszonöt esztendeje annak, hogy a manapság az NB III, Közép-csoportjába besorolt, jobb sorsra érdemes Vác a kispadján Csank Jánossal, csapatában Aczél Zoltánnal várja a soros ellenfelet – a magyar élvonalban. Az elmúlt hét utolsó napján azonban egymás ellen meccseltek. Nem sok híja volt, hogy ne így legyen, tudniillik a nyáron a Dabas-Gyónt elhagyó és a Kozármisleny ajánlatára rábólintó szakember neve az elmúlt hetekben többször is felmerült az NB I-ben hullámvölgybe kerülő ZTE kapcsán, ám a zalaegerszegi szerepvállalásból semmi nem lett – legalábbis egyelőre. A korábban Újpesten, Turán, Rákospalotán, Siófokon, Diósgyőrben, Szigetszentmiklóson és Szombathelyen is dolgozó tréner profizmusára jellemző, hogy a Kozármislenyt a legjobb tudása szerint felkészítve küldte csatába az övéit, aminek az eredménye fontos három pont lett. Az összességében több lehetőséget kidolgozó látogató Kirchner Krisztián magabiztosan értékesített 11-esével nem érdemtelenül nyert 1–0-ra, márpedig erre a diadalra már csak azért is nagy szüksége volt, mert egy hete a Makó elleni hazai rangadón a 93. (!) percben egalizált a rivális (1–1).   

waltnerrobert.jpgCsank Jánosnak nincs szerencséje Legalábbis az egykori játékosaival, hiszen a közelmúltban nem az Aczél Zoltán (és csapata) elleni volt az egyetlen ütközet, amelyen korábbi labdarúgójával került szembe a technikai zónában. Szeptember 18-án, szombaton a Magyar Kupa 3. fordulójában ugyanis a Vác a – fentebb már emlegetett – ZTE-t fogadta, márpedig túl azon, hogy a kék-fehéreket a bajuszos tréner szintén irányította 2008 és 2011 között, valamint a 2015/2016-os évad során, a zalaiak élén Waltner Róbert állt. Az az ifjú edző, aki korábban a Videotonban, majd a Zeténél is – a rutinos szakember által nem titkoltan egyik kedvenc – játékosa volt. Az MK-találkozón nem borult a papírforma, ugyanis a vendégalakulat 4–0-val lépett a következő körbe. A 4. fordulóban egyébiránt a ZTE az ugyancsak élvonalbeli Budapest Honvédot fogadja, jelen állás szerint október 27-én, szerda este fél nyolckor.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7316719134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása