PONYVALEGÉNY

Dabas-Gyón: visszatért a sikeredző, de csak egy (győztes) bajnoki erejéig

Új csapattal a régi ellen, avagy az Aczél Zoltán trenírozta Kozármisleny sorozatban a negyedik idegenbeli bajnokiján is 1–0-s diadalt aratott

2021. október 22. - Horváth M. Attila

p2170241.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngDABAS-GYÓN–KOZÁRMISLENY 0–1 » Ami összejött egymás után Pesterzsébeten, Balassagyarmaton és közel két hete Vácon, az sikerült szerda kora délután is, avagy az NB III, Közép-csoport egyetlen veretlen alakulata, a listavezető a lehető legminimálisabb különbséggel szerzett három pontot.

Miközben kis túlzással az megy csodaszámba, ha a Kozármisleny gólt kap egy bajnokin – ne feledjük, az NB II-be visszavágyó és azért a hétköznapokon is mindent megtevő társulat hátsó alakzata az eddig megvívott tizenhárom NB III-as összecsapás közül csupán négy találkozón kapitulált –, Aczél Zoltán a váci kirándulás után újabb léleksíneken zötykölődő nosztalgiavonatra szállhatott fel. Október 20-án, szerdán ugyanis a 13. játéknapon az általa trenírozott Kozármisleny a nyárig edzett Dabas-Gyón otthonában vizitált. És bár meglehet, sokan megmosolyogják az alábbi mondatot, talán az 54 esztendős szakember is egyetért azzal, hogy szakmailag nagyobb bravúr volt egyenesben tartani hosszúnál is hosszabb hónapokon keresztül a Pest megyei gárdát, mint egy NB I-es brigádot irányítani. A sok szempontból is idegőrlő időszak után másfajta kívánalmakkal kell szembenéznie a tapasztalt trénernek, ugyanis a bennmaradás kivívása helyett immár a bajnoki cím az elvárás. Mester és tanítványai eddig csillagos ötösre teljesítettek – a tíz győzelem és a három döntetlen önmagáért beszél –, amit szerda délután is bizonyítottak, lévén „takaréklángon” pislákolva is hozták a „kötelezőt” Szabó Dominik második félidei találatával. Mint tudjuk, az a jó csapat, amelyik 1–0-ra tud nyerni. Nos, a ’mislenyiek sorozatban a negyedik idegenbeli bajnokijukon arattak éppen ilyen különbségű győzelmet... 

DABAS-GYÓN: „NEKÜNK MOHÁCS KELL” Hogy nincs új a nap alatt, azt egy ideje immár a korábbi NB I-es labdarúgó, Makrai László is tapasztalhatja, ugyanis szeptember vége óta már nem a bajnoki címre hajtó „megye-kettes” Aranyszarvas-Tápiószentmárton oszlopos tagja felel a napokban a Kapuskérdések című rovatban bemutatkozó Kertész Dánielt is a soraiban tudó Dabas-Gyón szakmai munkájáért. A gyenge szereplés okát szinte bizonyosan nem a fiatal tréner képességeiben kell keresni, sokkal inkább abban, hogy új csapat épült a nyáron – nem véletlenül... –, ami nem megy egyik (hó)napról a másikra. Az NB III, Közép-csoport 14. fordulójában mindenesetre vízválasztónak is tekinthető összecsapás vár a gárdára, ugyanis október 24-én, vasárnap 13 órakor az 5 ponttal sereghajtó, azaz 20. helyezett újonc Mohács fogadja a 10 egységgel a 18. pozíciót elfoglaló Dabas-Gyónt. Ha el akar lépni a veszélyzónából a gárda – nincs kétségünk afelől, hogy így van –, keresve sem talál alkalmasabb riválist a hírek szerint majd minden bajnokiján rendkívül lelkesen futballozó utolsó helyezettnél. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5416731580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása