PONYVALEGÉNY

Egyből egy: Kenesei Krisztián góllal debütált új állomáshelyén

Az egykori 29-szeres válogatott támadó a Dunavarsány színeiben 11-esből vette be az újonc UFC Gyömrő kapuját

2021. augusztus 21. - Horváth M. Attila

kenesei_krisztian.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngDUNAVARSÁNY » Jóllehet, miután eldőlt, hogy távozik Ráckevéről, nem egy társulat szerette volna megszerezni a nemzeti csapatban 29 alkalommal pályára lépő rutinos csatárt, „Kenő” végül a Pest megyei I. osztályban szereplő helyi Fémalk labdarúgója lett.

Mi tagadás, ráfért az erősítés a Dunavarsányra, hiszen mint arról hetekkel ezelőtt beszámoltunk, kisebb vérátömlesztésen esett át a nyáron Hollik András Amatőr Kupa-győztes alakulata. Nem vitás, Kenesei Krisztiánnal nem csupán mennyiségileg, hanem leginkább minőségileg lesz több a gárda. Hovatovább nem kezdte rosszul az új évadot az egylet, hiszen a vezetőedző biatorbágyi presztízsmeccsén – ne feledjük, Hollik András nem is olyan régen volt a Viadukt trénere – 1–1-re végzett a Dunavarsány úgy, hogy akkor még nem számíthatott a minden hájjal megkent támadóra. A debütálásra augusztus utolsó előtti szombatján, hazai környezetben került sor, mégpedig az újonc, ám csupán elsőre kellemes ellenfélnek tűnő Gyömrő ellen. Hamar a házigazda arcára fagyott a mosoly, miután a korábban a Foci a köbönön is bemutatkozó Rontó Roland révén már a meccs legelején előnybe került a sokra hivatott Molnár Tamás vezérelte gyömrői sereg, csakhogy a második félidőre már úgy vonulhattak ki a felek, hogy a vendéglátó megfordította az eredményt. A játékrész közepén pedig gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa, lévén a 11-eshez jutó házigazda ítélet-végrehajtója, Kenesei Krisztián nem hibázott, akárcsak csapata, amely végül 4–1-es diadalt aratott. Hollik András brigádjára legközelebb azonban valódi vizsgafeladat vár, lévén veretlenek csatája következik, ugyanis a nyáron a korábbi NB I-es támadó, Győri Zoltán által átvett, és eddig kettőből kettőt nyerő Gödöllői SK vár a Fémalkra ugyancsak hazai környezetben.     

„Kenő” nem először debütált bajnoki góllal Idestova három és fél évvel ezelőtt igazolt a manapság stabil NB III-as szereplőnek számító, akkoriban viszont csupán megyei első osztályú Komárom VSE-hez Kenesei Krisztián. A rutinos támadó bemutatkozása nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen a Koppánymonostor ellen úgy nyert 6–0-ra a KVSE hazai környezetben, hogy – mint arról annak idején a Foci a köbön beszámolt – a mesternégyesig jutó Solymos Zoltán mellett „Kenő” is betalált. Úgy látszik, ha „megye-egyes” debütálásról van szó, az egyet jelent a Kenesei-góllal, ami nem csupán Koppánymonostoron, hanem Gyömrőn is témát szolgáltathat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5816666864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása