PONYVALEGÉNY

Váltás a Gödöllői SK kispadján, Vácról érkezhet az első erősítés

Az egykori élvonalbeli edző, Hevesi Tamás helyét a korábbi NB I-es labdarúgó, Győri Zoltán veszi át

2021. június 30. - Horváth M. Attila

gyorizoltan_kispad.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngGÖDÖLLŐ » Miközben a Pest megyei I. osztályban elért ötödik helyezés abszolút sikerként értékelendő, a helyi SK és a nyárig a társulatot irányító Hevesi Tamás útjai a tréner kérésére különváltak. Az alakulat azonban nem sokáig maradt edző nélkül, a kispadra a korábban többek között a Zalaegerszeg, a Haladás és a Nyíregyháza színeiben az NB I-ben futballozó egykori kiváló támadó, Győri Zoltán érkezett.

gyorizoltan_portre.JPGOlybá tűnik, szeretik a turaiakat. No persze, a futballpálya szomszédságában hatalmaskodó kastély gyönyörű, míg az egykori NB III-as alakulat nagyszerű. Gödöllőn tényleg kedvelik a turaiakat, pedig nem volt ez mindig így. Amikor az egykor Pelikán névre keresztelt gárda például gyomrossal felérő 11–0-s kudarcba futott bele (hazai pályán...), akkor aligha ölelték keblükre a helyiek Lilik Pált, Sukaj Zsoltot, Takács Lászlót, meg a többieket, pláne Győri Zoltánt, aki az ominózus bajnokin nem csupán ellenállhatatlanul játszott, de két góljával megágyazott a vendégsikernek. A manapság már a negyvenhatodik életévében járó sportember – aki legutóbb a Héhalom brigádját gardírozta – minden bizonnyal el is felejtette ezt az összecsapást, az mindenesetre elgondolkodtató érdekesség, hogy nem az excsatár az egyedüli, aki korábbi Tura VSK-játékosként dirigálhatja a Gödöllői SK-t. Merthogy az elmúlt esztendőkben a valaha volt egyik legalázatosabb újpesti közönségkedvenc, Jenei Sándor mellett a manapság Budafokon, a Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő BMTE II.-t űző-hajtó Pozder Nenad is irányítása alatt tarthatta a GSK-t. Gödöllő úgyszólván a nyugalom szigete, elvégre a körülmények adottak ahhoz, hogy az egylet a 2020/2021-es évadhoz hasonlóan jól vagy még jobban szerepeljen. Megkockáztatható, amennyiben három minőségi labdarúgó érkezne a keretbe, a csapat harcban lehetne a bajnoki aranyért, ám alighanem úgy gondolkodnak a helyiek, maradjon csak a „megye-egy” jó és izgalmas ütközetekkel, bravúros sikerekkel, éremközeli élménnyel, mintsem átszállójegy a harmadik vonalba. Mindazonáltal Tóth Bálint megfelel a fentebb leírtaknak, mivelhogy az NB III, Közép-csoportjában a bennmaradást kiharcoló Vác FC-ben tizennégy bajnokin lépett pályára, márpedig jó esély kínálkozik arra. hogy a huszonegy éves futballista korábbi klubjával ellentétben a jövőben a „megye-egyben” szokja a tempót. Nem lesz ezzel egyedül, mert úgy tudjuk, a városhoz ilyen-olyan okból kötődő fiatal a nyári átigazolási szezonban még érkezhet a Gödöllői SK keretébe.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5116608620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása