PONYVALEGÉNY

Verseny utca: viadal a javából

Postások vétózták meg a megálló megszüntetését?

2019. augusztus 28. - Horváth M. Attila

195146.jpgÉrdekes beszélgetésnek voltam fültanúja a napokban. 

Aki közlekedett az elmúlt hónapokban bármelyik, a Keleti pályaudvartól induló BKK-járattal, bizonyára tudja, hogy a troli- és buszvégállomás jó ideje átköltözött a MÁV-csoport székházával szembe. A 30-as busz vezetője néhány nappal ezelőtt egyszer csak felhorkant, midőn a végállomástól indulva rákanyarodott volna az igencsak szűken mért Verseny utcára: „Annak adnám át a csuklós busz kormányát, aki kitalálta, hogy ezen az utcán kell közlekedni!”

Többen felfigyeltek a meglepő, indulattal teli reakcióra, és az első ajtó mögött ülő, látszólag harmincöt és negyven közötti fiatalember válaszolt a sofőr hangos sóhajára, majd diskurzus alakult ki kettőjük között. A buszvezető szerint annak idején a közlekedési társaság ki akarta hagyni a Verseny utcai megállót – aki ismeri a vonalat, alighanem tudja, hogy a 30A és a 230 jelzésű kék monstrum nem ott, hanem a Thököly úton közlekedik, akárcsak a legközelebb csak a Hősök terén utasokat felvevő 20E –, ám a zöld ruhások „hőbörögtek, hogy sokat kell gyalogolniuk”, ezáltal a Magyar Posta megvétózta azt. A sofőr amondó volt, tíz postás miatt kell vergődnie ezen a szakaszon. Tény és való, az utcának különleges hangulata van – egy csipetnyi „nyócker” –, még az is lehet, hogy ellopnák a járgányt, ha néhány percre szabadon, járó motorral hagynák. Egy ember persze biztosan örülne ennek...

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9015029082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása