PONYVALEGÉNY

Európai kupacsütörtök: egy sima, egy peches, egy szerencsés – csak az FTC maradt állva

Drámai körülmények között, tizenegyes-párbaj után maradt alul a Puskás Akadémia az olasz Fiorentinával szemben

2024. augusztus 29. - Horváth M. Attila

hornyak_zsolt.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | FELCSÚT | PAKS | A három magyar csapat közül csupán a Ferencváros volt képes arra, hogy kiharcolja valamelyik kontinentális sorozat, jelesül az Európa Liga főtáblára jutást, hiszen a Paks bántóan könnyűnek találtatott hazai pályán cseh riválisával szemben, míg a Puskás Akadémia mindössze egyetlen 11-essel maradt alul az olasz Fiorentina ellen.

Nem jutott a Konferencialiga főtáblájára a Paks, miután az idegenben elért 2–2 után ugyan a szünetben még 0–0-ra állt a cseh Mladá Boleslav ellen, ám a második félidőben a kapu előtt jóval határozottabb látogató egyértelmű, 3–0-s diadalt aratott, így 5–2-vel búcsúztatta Bognár György alakulatát.  

Ennél sokkal jobban megszenvedett az olasz Fiorentina a Pancho Arénában, a lila-fehérek ugyan vezettek majd egyórányi futball után, ám a 97. (!) percben Nagy Zsolt 11-esből egalizált, így az első meccsen elért 3–3-nak is köszönhetően jöhetett a hosszabbítás, amelyben nem született gól, így büntetők döntöttek. Az itáliaiak 5–4-gyel jobbnak bizonyultak, miután a spanyol David De Gea – aki kihasználva minden lehetséges szituációt, (sajnos) okosan és sikeresen zökkentette ki a rivális labdarúgóit – hárította a csapatkapitány Szolnoki Roland egyébként nem kimondottan rossz büntetőjét, így az olaszok jutottak a Konferencialiga úgynevezett főtáblájára – több mint 210 percnyi futball után korántsem biztos, hogy megérdemelten, és ez az igazán nagy szó. 

No meg az, hogy a Ferencváros igen gyenge produkcióval – hangsúlyozandó, hogy a két találkozó 210 minutumára gondolunk – is felkerült az Európa Liga főtáblájára, miután az itthoni 0–0 után ugyanilyen eredményt ért el a bosnyák Borac Banja Luka pályaválasztásával, és a hosszabbításban ugyan született két ferencvárosi találat, mégsem volt ok az örömre, ugyanis az egyik Cissé öngóljaként vonul be a futball történelemkönyvébe, a másikat pedig a csereként bevetett Varga Barnabás szerezte büntetőből. A tizenegyespontra letett labdák lövöldözését folytathatták a csapatok a hosszabbítást követően, és mivel az FTC háromszor is betalált négy kísérletből, míg a Borac csak kétszer, a magyar labdarúgót a Puskás Akadémiához hasonlóan csak elvétve bevető zöld-fehérek örvendhetnek, ám ha a tanulságokat nem vonják le, pluszban jelentkezhet a kijózanodás, ami fájdalmasabb lehet, mint az elveszett sorozatsztáré a pesti flaszteron.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2418478255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása