PONYVALEGÉNY

Győzelemmel hangoltak a finalisták az Amatőr Kupa döntőjére

A Győr-Moson-Sopron megyei Mezőörs háromgólos, míg a fővárosi Unione minimális különbségű diadalt aratott saját bajnokságában

2024. április 21. - Horváth M. Attila

mezoors_orom_foto_vasasfchu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Április 25-én, csütörtökön 16 órai kezdettel a Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor az idei Amatőr Kupa fináléjára, amelyen a Budapest-bajnokság I. osztály előző kiírásnak bajnoka, az Unione FC lesz a pályaválasztó a Győr-Moson-Sopron megyei élvonalban a 19. forduló után listavezető Mezőörs ellenében.

Egyre jobb formában. Pedig a közelmúltban arról beszélt a korábbi 95-szörös válogatott Juhász Roland, hogy csupán kiegészítő sportokat űzött, aztán megint edzőszerelést, anorákot, klottgatyát és stoplist húzott – újrakezdés gyanánt. A támadóból lett belső védő az Unione FC-hez írt alá idén télen, hogy aztán csapata a magunk mögött hagyott szombaton, a Budapest-bajnokság I. osztály 25. fordulójában úgy nyerjen 2–1-re a Hevesi Tamás dirigálta Fővárosi Vízművek otthonában, hogy a találkozó első és utolsó gólját a hórihorgas hátvéd szerezze, nyolcadik bajnokiján már az ötödiket. És ha valakinek nem volna egyértelmű, a sokáig az MTK-ban pallérozódó Juhász Roland csütörtökön duplán hazai környezetben futballozhat, lévén a Hungária körúton sok nagy csatát megélt – és nyert. 

A 2–1-es bajnoki sikert elérő Unione ugyanúgy győzött a saját bajnokságában, mint a Mezőörs, annyi különbséggel, hogy Vadász Viktorék a mostani hétvégén szabadnaposak (voltak), ám egy hete a Kapuvár otthonában lejátszott összecsapás 3–0-s vendégdiadallal ért véget, miután Venczel Zoltán, Végh Tibor és Proceller Krisztián is betalált. Hogy a másfél hétnyi meccsnélküliség segíti vagy gátolja-e a Mezőörsöt a kupadiadal elérésében, a következő hét közepén kiderül, mindenesetre azzal nem takarózhatnak a budapesti alakulat hívei, hogy náluk Czvitkovics Péter, Juhász Roland és Kulcsár Tamás – akik egyébként mind megfordultak az MTK otthonául szolgáló régi vagy új Hidegkuti Nándor Stadionban – viszi a prímet, mert a mezőörsieknél momentán Venczel Zoltán, Vári Barnabás, Vadász Viktor vagy éppen a kapus Somogyi Csaba, hogy az örökifjú, mostanság a sérülése után lábadozó Vayer Gáborról ne is beszéljünk. Igaz is, lassan amúgy sem a szavaké lesz a főszerep, hanem a labdarúgóké – vélhetően szép számú publikum előtt, remekül előkészített pályán. 

AMATŐR KUPA, DÖNTŐ

 UNIONE FC (budapesti) – MEZŐÖRS KSE (Győr-Moson-Sopron megyei) 

Hidegkuti Nándor Stadion, április 25., csütörtök, 16.00, vezeti: Molnár Attila (Rózsa Dávid, Ország Péter – Iványi Gábor)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr418386433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása