PONYVALEGÉNY

Péntek esti láz: Hevesi Tamás kinevezése óta az első Vízművek-siker

A TFSE otthonában aratott 3–1-es diadalt a fővárosi csapat

2024. március 09. - Horváth M. Attila

farmer1sztarbansztarnagy.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Hiába vezetett a 83. percig a TFSE a Budapest-bajnokság I. osztály 19. fordulójának egyik péntek esti mérkőzésén, a jól hajrázó Fővárosi Vízművek hátrányból fordítva tizenkét minutum alatt kétgólos győzelemmel zárt. 

Kellett hozzá persze a hit mellett az is, hogy a házigazda Kósa Ábel kiállítása miatt a 48. perctől emberhátrányban futballozzon, ám az is igaz, hogy a Vízművek-találatok csak a hajrában érkeztek. Mészöly Géza Újpestre, ezáltal az NB I vérkeringésébe történő visszatérése miatt új vezetőedző kinevezése volt indokolt februárban, így a korábban többek között a Gödöllői EAC-nál, Mezőkövesden és a Pénzügyőrnél is dolgozó Hevesi Tamásra esett az elöljárók választása. (És hogy a hétköznapokban a Fradi–Újpest ellentét nem létezik, azt az is bizonyítja, hogy a közismerten ferencvárosi érzelmű szakember milyen jól tud együtt dolgozni Szlezák Zoltánnal, aki ízig-vérig lila-fehér.) Azóta egy vereség (Budafoki MTE II., 1–2, otthon) mellett két döntetlen (XV. Kerületi Issimo, 1–1, idegenben; XII. Kerület Svábhegy 0–0, otthon) színesítette a Víz-festéket, és lám, negyedik próbálkozásra megszületett az idei első siker. A pénteki játéknap után 25 ponttal 8. helyezett Fővárosi Vízművekre a következő, ünnepi hétvégén kemény erőpróba vár, ugyanis a 20. fordulóban, március 16-án, szombaton 15 órai kezdettel a 37 egységgel bronzérmes 1908 SZAC érkezik a Váci útra.     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8918349473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása