PONYVALEGÉNY

Bartusz Dániel: „Vissza akarunk vágni az őszi vereségért” • Dulló Martin: „Motiváltan és céltudatosan készültünk egész héten”

Két rangadóra kerül sor az NB III Észak-Nyugati csoport 24. fordulójában, ugyanis a Veszprém–Bicske derbi mellett a Tatabánya–III. Kerületi TVE találkozót is vasárnap rendezik

2024. április 14. - Horváth M. Attila

veszprem_bicske_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngVESZPRÉM–BICSKE | Rangadóra felkészülni! Pardon: rangadókra felkészülni! No igen, merthogy az NB III Észak-Nyugati csoport 24. fordulójában nemcsak a második fogadja a negyediket, hanem az éllovas (Tatabánya) is vendégül látja a jelenlegi bronzérmest (III. Kerületi TVE). Honlapunkon kívülálló okból csupán előbbi derbivel tudunk foglalkozni érdemben – avagy ahogy a társulatok az eddigi produkciók alapján megérdemelnék –, ám az egyik derbi vélhető főszereplői segítségével fókuszálunk a másik összecsapásra is. 

Elképesztő tavaszi kezdés! A góllövőlistát tizenkilenc találattal vezető 23 esztendős futballista úgy kezdte a márciust, hogy a mátrixtáblán szinte ezt lehetett olvasni: Bartusz Dániel–ETO Akadémia 3–2. Ha a győriek akadémiai szinten vannak, jó kérdés, hol tart a gólvágó, aki szinte egymaga győzte le a kisalföldieket. Egy héttel később még ezt is tudta überelni a fiatal csatár, hiszen a ZTE II. otthonában úgy aratott 5–1-es diadalt a Veszprém, hogy a vendégalakulatban a 83. percig csak Bartusz Dániel bizonyult eredményesnek, összesen négyszer. Jóllehet, az utóbbi két bajnokin nem talált a hálóba a mesterlövészek leendő királya, az ok voltaképpen prózai: a társulat egyszer sem ünnepelhetett a Puskás Akadémia II. (0–5), majd a Gyirmót FC Győr II. (0–0) ellen. Talán majd vasárnap?  

bartusz_daniel_1.jpgEgy igen kemény, férfias meccsre számítok mindkét csapat részéről – ment elébe a történteknek BARTUSZ DÁNIEL, a VSC 2015 Veszprém 23 éves támadója. – Szerintem hatpontos meccsről van szó, ugyanis ha sikerül nyernünk, akkor újra kicsit el tudunk távolodni legalább az egyik csapattól az élmezőnyben, ellenkező esetben viszont még szorosabb lesz a tabella a hajrában. Motiváltak vagyunk és egyrészt vissza akarunk vágni az őszi vereségért, másrészt pedig vissza akarunk térni a győztes vágányra és bizonyítani a szurkolóinknak, magunknak és az ellenfeleinknek, hogy nem véletlenül vagyunk regnáló bajnokok és akarjuk megvédeni a címünket. 

Nem vitás, hasonló célokkal vág neki a veszprémi túrának Csordás Csaba csapata is, amely – mint arra fentebb Bartusz Dániel is utalt – az ősszel hazai környezetben Sóron Tibor 88. minutumban szerzett találatával 1–0-ra legyőzte egyik legnagyobb vetélytársát, és olybá tűnik, erre készül április közepén is. 

dullo_martin.jpgNagyon kiélezett, ki-ki meccsre számítok, hiszen mindkét csapat még eséllyel pályázik a dobogó legfelső fokára, ebből kifolyólag lehet, egy kicsit türelemjáték lesz a vasárnapi mérkőzés – vágott bele mondandójába honlapunk megkeresésére DULLÓ MARTIN, a Bicskei TC télen szerződtetett, magasabb osztályt is megjárt 30 esztendős megbízható hátvédje, aki korábban futballozott többek között Vácon, Csákváron és Szentlőrincen is. – Mivel motiváltan és céltudatosan készültünk egész héten, így maximálisan bízom a győzelemben. 

Csakhogy bármelyik gárda szerzi is meg a három pontot, ha akarnak, ha nem, valamelyest figyelni kell arra is, mi lesz a Tatabánya–III. Kerületi TVE összecsapás végeredménye. 

dullo_martin_2.jpgA forduló másik rangadója? Úgy érzem, vendéggyőzelem fog születni – vágta rá DULLÓ  MARTIN, majd a bicskei védő folytatta is eszmefuttatását –, mivel eddig a Kerület játékát megtapasztalva nagyon stabil csapatnak tartom az óbudaiakat, amelynek tagjai képesek bárkit megverni, illetve hátul kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést.

Természetesen megkérdeztük a veszprémi támadót is, mit vár a két kék-fehér alakulat összecsapásán, amelynek őszi odavágóján nagy meglepetésre 3–0-s fővárosi diadal született, méghozzá Zámbó Márton, Buda Péter és Borbély Bence találatainak köszönhetően.  

bartusz_daniel_2.jpgA másik rangadóról nem szeretnék sokat beszélni – fogalmazott egyértelműen BARTUSZ  DÁNIEL. – Ott is szoros mérkőzésre számítok, amelyen nem biztos, hogy van favorit a meccs előtt és igazából bármilyen eredmény is születik, az nekünk így vagy úgy, jó lehet a későbbiekben.

Lenne rá egy fogadásunk, hogy az NB III Észak-Nyugati csoport 24. fordulója előtt nem sok, de négy csapatnál feltétlenül osztják Bartusz Dániel utolsó félmondatát a két vasárnapi derbi vonatkozásában.  

NB III Észak-Nyugati csoport, 24. forduló 

 VSC 2015 VESZPRÉM–BICSKEI TC 

Pápa, Perutz Stadion, vasárnap, 16.00, vezeti: Papp Ádám (Kulman Tamás, Dobos Dominik)  

 OPUS TIGÁZ TATABÁNYA–III. KERÜLETI TVE 

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, vasárnap, 16.00, vezeti: Juhász Bálint (Bertalan Dávid, Halmai Kristóf) 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2718380633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása