PONYVALEGÉNY

Tatabánya–III. Kerületi TVE (1–0) rangadó után – Székely Ervin: „A kezünkben van a sorsunk” • Hajagos Tamás: „Nekünk nem volt cél a feljutás”

Hat fordulóval a szezon vége előtt hat ponttal vezet az egykori Bányász

2024. április 17. - Horváth M. Attila

tatabanya_szurkolok_foto_kemmahu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngTATABÁNYA–III. KERÜLETI TVE 1–0 | Ahogy azt korábban beharangoztuk, egy fordulón, a 24. játéknapon belül két rangadóra került sor, a Veszprém–Bicske derbi mellett a legtöbben a Grosics Gyula Stadionra figyeltek vasárnap délután. Az NB III Észak-Nyugati csoportjában lejátszott találkozókra a főszereplők megszólaltatásával tekintünk vissza: hazai oldalról Kovács István, Lóth Péter és Székely Ervin, míg a fővárosiak részéről Hajagos Tamás és Pálvölgyi Patrik értékelte az átélt kilencven percet. 

Félórán belül eldőlt. A 29. percben Szalánszki Gergő vette be az óbudaiak hálóját, és mivel a továbbiakban találat már nem esett, a szemtelenül fiatal Gyürki Gergely irányította OPUS TIGÁZ Tatabánya 1–0-s diadalt aratott. Hat fordulóval a vége előtt hat pont az előny – eldőlt? 

kovacs_istvan.jpgNagyon jó csapatot sikerült legyőznünk a hétvégén egy igazi rangadón, amelyen a párharcok játszották a főszerepet – tekintett vissza a vasárnap délutánra KOVÁCS  ISTVÁN, az OPUS TIGÁZ Tatabánya 33 éves fáradhatatlan futballistája. – Kevés helyzet volt mindkét oldalon, ahogy arra számítani lehetett, de szerencsére a mi javunkra dőlt el a találkozó Szala bombagóljával. A többi találkozó alakulása miatt növeltük az előnyünket a tabellán, de ez nem szabad, hogy elaltasson bennünket! Meccsről meccsre készülünk, hétvégén a Csorna ellen szeretnénk begyűjteni a három pontot. 

Nem túlzás, akaratban, motiváltságban a két kék-fehér alakulat csatáját megérdemelten nyerte meg a házigazda, amit az együttest öt esztendeje erősítő labdarúgója is megerősített. 

szekely_ervin.jpgJobban akartuk ezt a győzelmet, mint ők – fogalmazott egyértelműen SZÉKELY ERVIN, az OPUS TIGÁZ Tatabánya 29 esztendős futballistája. – Szívvel-lélekkel küzdöttünk a sikerért, a párharcok többségét mi nyertük meg, taktikailag fegyelmezettek voltunk és hiába birtokolták többet a labdát az óbudaiak, szerintem így is a mi akaratunk érvényesült, hiszen a nagyobb lehetőségek, illetve helyzetek előttünk adódtak. Nyilván láttuk a rivális csapatok közötti meccs eredményét, de nekünk a saját találkozóinkra kell koncentráljunk. Nagy motivációt ad, hogy a kezünkben van a sorsunk, rajtunk múlik, mit érünk el. Hat meccs van hátra, mindent meg fogunk tenni, hogy bajnokok legyünk és beírjuk magunkat egy kis részben a Bányász nagy múltú történelmébe. 

Egy fiatalember szintén ezzel a céllal lát neki minden héten a munkának, ezért végzi el a száraz munkát és robban ki kilencvenhatodjára a kapuból a századik beívelés után, s ezért vetődik jobbra-balra a lécek között már-már orrvérzésig, aminek olykor kapott gól nélküli kilencven perc a jutalma – csakúgy, mint vasárnap.  

loth_peter_1.jpgÚgy gondolom, hogy most nagyon jó úton halad a csapat, hiszen megnyertünk két nagyon fontos mérkőzést – tekintett vissza az elmúlt másfél hétre LÓTH PÉTER, az OPUS TIGÁZ Tatabánya mindössze 18 esztendős kapusa, aki már most meghatározó embere társulatának. – Mindenben felül tudtuk múlni a Kerületet, legfőképpen mentálisan, küzdeni akarásban. Nagyon sok párharcot megnyertek a srácok, védekezésben is extrát nyújtottak, uraltuk az összecsapást. Voltak periódusai a mérkőzésnek, amikor ránk jöttek és minden erejüket mozgósítva támadtak, de ezt hatástalanítani tudtuk, ráadásul nullára hoztuk a meccset, amiből mindenki kivette a részét. Szerencsére nem volt védeni valóm a kilencven perc során, a srácoknak köszönhetően Inkább most a lábbal való játék dominált. Hiszem, hogy fel fogunk kerülni, mivel nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg. 

A Kerület pedig ugyanilyet veszített el. Vagy mégsem?  

hajagos_tamas_portre.jpgAz első félidőben sajnos nem tudtunk bátor focit játszani, illetve a pálya sem volt igazán alkalmas a kombinatív játékra – foglalta össze a lényeget HAJAGOS TAMÁS, a III. Kerületi TVE 27 esztendős kapusa, aki másfél éve erősíti a fővárosi kék-fehéreket. – A szünet után viszont már jobban játszottunk, jobban akartunk, és sokkal koncentráltabbak voltunk, de így sem jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára. Nekünk nem volt cél a feljutás, nem mondom, hogy nem játszottunk el a gondolattal, de nem volt kimondva. Sajnos mi már nehezen szólunk bele az osztályozót érő első helyért való versenybe, de úgy gondolom, ha a harmadik helyet sikerülne megszerezni, az is szép eredmény lenne ebben a szezonban. 

Valahogy így lehet ezzel Pálvölgyi Patrik is. A Kerület-szurkolói között mindmáig nagy népszerűségnek örvendő „Páva”, azaz Pálvölgyi László sokra hivatott fia ebben a szezonban robbant be az óbudai köztudatba, pedig az ifjú futballista régóta figyelemmel követi a Hévízi úti eseményeket, amit ezen sorok írója megerősít, hiszen előfordult, hogy az óbudaiak aktuális bajnokijára igyekezve két „Pávával” találkozott a sporttelep szomszédságában. 

palvolgyi_patrik.jpgA meccs első harmada teljesen a Tatabánya irányítása alatt volt és ennek megkoronázása volt Szalánszki Gergő gólja, amely végül a mérkőzést is eldöntötte – fogalmazott éretten, majd önkritikusan PÁLVÖLGYI PATRIK, a III. Kerületi TVE 18 esztendős játékosa. – Félóra után magunkra találtunk, azonban a félidő végéig nem tudtuk átvenni a találkozó irányítását. A második játékrészben inkább mi birtokoltuk a labdát, volt néhány helyzetünk, de kimondott ziccerig nem jutottunk el. A Tatabánya az összecsapás során végig a játék tördelésére törekedett, és ha a mentális részét nézzük, megérdemelten nyert. 

Az utolsó félmondat sok mindent elárul. Nem a Kerületről, netán a másik két közvetlen riválisról, a Veszprémről és a Bicskéről, hanem az OPUS TIGÁZ Tatabányáról. Amit egyszer elrontottak, másodszorra nem akarják. A Grosics Gyula Stadion árnyékából most már a fénybe lépnének.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1218383667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása