PONYVALEGÉNY

Veszprém–Bicske (1–2) rangadó után – Major Norbert: „Nehéz lesz innen felállnunk” • Bozsoki Imre: „A szív diadala volt”

Hihetetlen végjáték előtt: a vendégsikerrel véget érő derbit követően azonos pontszámmal, 47 egységgel állnak a második és a harmadik helyen a csapatok

2024. április 17. - Horváth M. Attila

vfc_bicske_csordas.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngVESZPRÉM–BICSKE 1–2 | Ahogy azt korábban beharangoztuk, egy fordulón, a 24. játéknapon belül két rangadóra került sor, a Tatabánya–III. Kerületi TVE derbi mellett a legtöbben a pápai Perutz Stadionra figyeltek vasárnap délután. Az NB III Észak-Nyugati csoportjában lejátszott találkozókra a főszereplők megszólaltatásával tekintünk vissza: hazai oldalról Major Norbert, Somogyi Richárd és Zachán Péter, míg a látogatók részéről Bozsoki Imre, Dulló Martin és Savanya Ferenc értékelte az átélt kilencven percet. 

Pedig minden olyan jól indult – hazai szempontból. Tömösvári Bálint a 33. percben vezetést szerzett a közönsége által Pápán is űzött-hajtott Veszprémnek, csakhogy a folytatásban kiderült, hogy a kézilabda nem futball, mert amíg az egykori helyi Fotexnek nem volt és jelenleg sincs párja a magyar mezőnyben, addig a labdarúgócsapat olykor még törékeny, hiszen a korábban az MTK-t, a Puskás Akadémiát vagy éppen az Újpestet erősítő csatár, Tischler Patrik még a szünet előtt egalizált, Gaszner Roland pedig a második játékrész legvégén, a 90. percben szerezte meg a Bicske győztes találatát. 

major_norbert.jpgIgazából semmi gond nem volt az első félidőben, úgy érzem, kontrolláltuk a meccset, aminek köszönhetően meg is szereztük a vezetést – ment vissza az időben a házigazda sok nagy csatát megélt támadója, MAJOR NORBERT, a VSC 2015 Veszprém egyik legtapasztaltabb, 33 éves tagja, aki a 78. percben közel járt a gólhoz, ám lövése után a labda a felső lécen csattant. – Aztán a félidő végén egy pontrúgás után kaptunk gólt, amire egész héten készültünk, mivel tudtuk, hogy abból veszélyesek. A második játékrészben mentünk előre, csináltuk, de sajnos nekünk a kapufáról kifelé pattan a labda mostanában, az ellenfél pedig egy előrevágott labdából megszerezte a győzelmet. Most ilyen szériában vagyunk. Nehéz lesz innen felállnunk, de ez csak csapatként sikerülhet. Már nem a saját kezünkben van a sorsunk, de nem adjuk fel! 

Az akarati tényező a továbbiakban is rengeteget számít, amit nem csupán a rutinos csatár emelt ki mondandójában. 

somogyi_richard.jpgA vasárnapi mérkőzésről azt tudom elmondani, hogy olyan két hibából kaptunk gólokat, ami egyébként nem jellemző a csapatra – húzta alá SOMOGYI RICHÁRD, a VSC 2015 Veszprém 31 esztendős kapitánya. – Tavaly több olyan 1–0-s meccsünk volt, ahol a szerencse is mellettünk állt, ez idén sajnos nem így van, és nem tudjuk lezárni ezeket a találkozókat vezető pozícióban. A helyzetek hiába vannak meg, sajnos nem tudjuk kihasználni őket. Innentől már nem a saját kezünkben van a sorsunk a bajnokság végkimenetelét illetően, de ezt a hat meccset tisztességesen le kell játszani és mindegyiket meg kell nyerni, aztán meglátjuk, a sors miként alakítja a végjátékot. Nem adjuk fel, a Veszprém nem egy ilyen csapat!

Az élvonalat és az izlandi első osztályt is megjáró labdarúgója sem az a könnyen beletörődő típus, miközben a hátvéd is tisztában van a realitással.

zachan_peter_1.jpgSajnos a tavasszal nyújtott teljesítményünk messze elmarad az őszi vagy akár a tavalyi évben nyújtott eredményeinktől, ennek ellenére a bajnokság megnyerése egyértelmű célként lebeg a szemünk előtt – felelte honlapunk megkeresésére ZACHÁN PÉTER, a VSC 2015 Veszprém 26 esztendős hátvédje. – Csakhogy a mérkőzéseken kívül rengeteg akadály van előttünk, amelyeken hétről hétre, évről évre túl kell lendülnünk. Hat forduló van még előttünk, ezért úgy gondolom, még bármi megtörténhet. 

Tudják ezt jól Bicskén is, ahol még nem mondtak le a bajnoki címről. Fontos győzelem ide, idegenbeli diadal oda, a hátsó alakzat Djemba becenévre hallgató meghatározó tagja igyekezett a földön maradni. 

bozsoki_imre.jpgRöviden azt kell mondanom, hogy a szív diadala volt – hangsúlyozta BOZSOKI IMRE, a Bicskei TC zalaegerszegi nevelésű kitűnősége, a gárda 35 éves védője, aki karrierje során megfordult többek között Sopronban, Biatorbágyon és Érden is. – Az első félidő közepén egy teljesen jogos tizenegyest kapott a Veszprém, amit sikerült értékesítenie. Hála Istennek, a gól nem fogta meg a csapatot és még nagyobb fokozatra tudtunk kapcsolni. Ami kulcs lett, hogy a félidő vége előtt sikerült egyenlíteni, ami megnyugtatott bennünket. A szünet után hol az ellenfél, hol mi kerültünk mezőnyfölénybe, és a legvégén nekünk sikerült felrakni a pontot az i-re. Igazából négy csapat pályázik a dobogó bármelyik fokára, így nagyon fontos győzelem volt számunkra a bajnokság végkimenetele miatt. Tudjuk, hogy a Tatabánya megverte a III. Kerületet, így nem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk, ám a hátralévő meccseket tekintve az a célunk, hogy megnyerjük az összes mérkőzésünket és egy kis nyomást helyezzünk a Tatabányára, de ha az is csak a dobogó második helyéhez lenne elég, akkor megemeljük a kalapunkat előtte és szívből gratulálunk ellenfelünknek! 

Tapasztalatnak nincs híján a csapattárs sem, aki voltaképpen nem lőtt mellé korábbi esélylatolgatása kapcsán sem.  

dullo_martin_1.jpgÚgy alakult a mérkőzés, ahogy arra számítottam: ki-ki párharc volt, amely során mindkét csapatnak voltak domináns periódusai – emelte ki DULLÓ MARTIN, a Bicskei TC 30 esztendős hátvédje, aki ekképp folytatta: – Úgy gondolom, jóval több helyzetünk, illetve ziccerünk volt a rangadó folyamán, így megérdemelten hoztuk el a három pontot. Nincs idő megnyugodni vagy ünnepelni, mert ha meglepetést szeretnénk okozni a szezon hátralevő részében, hoznunk kell a meccseket sorban. Mindenképpen izgalmas és kiélezett végjátékra számítok. 

A csereember nem ezt tartotta fontosnak megemlíteni, és lehet, az általa elmondottak alapján tart ma ott a társaság, ahol. 

savanya_ferenc.jpgTisztában voltunk vele, hogy a Veszprém ellen a pontszerzés elengedhetetlen a céljaink eléréséhez – hangsúlyozta a találkozó 70. percében Varga Bencét váltó, a karrierjét Sándorfalván kezdő 19 esztendős, tehetséges támadó, SAVANYA FERENC. – Nagyszerű csapategységgel és stábbal rendelkezünk, a kapott gól sem törte meg a lendületünket, végig hittünk a győzelemben. Örülök, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr10018383687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása