PONYVALEGÉNY

Pestszentimrei SK: 366 perce eredménytelenül

A nyár nagy változásokat hozott a májusban még Budapest Kupa-döntőt játszó alakulat életében, ami a tabellán is érzékelteti hatását

2023. november 22. - Horváth M. Attila

p5100373.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Közel a kiesés: ha továbbra is úgy szerepel a májusban még Budapest Kupa-finalista Pestszentimrei SK, mint az elmúlt hetekben, a csapat a szezon végén jó eséllyel elbúcsúzik a Budapest-bajnokság I. osztályától. 

Álmok tervek nélkül, kacsalábon forgó palota az otthon érzete nélkül – és van a Pestszentimre, szerzett gól nélkül. A PSK labdarúgói közül több mint négy bajnoki óta, idestova 366 perce képtelen bárki is betalálni az ellenfél kapujába, ami még elviselhető is lenne, ha a gárda így is pontokat szerezne, csakhogy az eredménysor ennél jóval lehangolóbb: a TFSE és a Fővárosi Vízművek ellen 0–3, a 43. Sz. Építőkkel szemben 0–2, míg legutóbb a Testvériség-Újpalota ellen 0–6 állt az eredményjelzőn imrei szempontból. A korábbi élvonalbeli futballista, Patrick Ikenne-King nem királyi produkciót nyújtó csapata legutóbb október 21-én, a XII. Kerület Svábhegy FC ellen szerzett gólt – a 84. percben Szombathy Dániel vette be Nándori Márton kapuját –, igaz, akkor nyert is 1–0-ra a Pestszentimre. Az őszi idény utolsó, 15. fordulójában az újonc II. Kerület UFC otthonában javíthat a társulat, a találkozóra november 25-én, szombaton 18:15-kor kerül sor a Panoráma Sportközpontban.  

p5100372_1.JPGVáltozásokra  Nem volt könnyű dolga a nyári felkészülés kezdetekor Patrick Ikenne-Kingnek, ugyanis a 2023/2024-es szezonban különböző okok miatt már nem számíthatott többek között két kiváló kapusára, a Nagytétényi Kohászhoz igazoló Iváncsik Norbertre és a REAC-hoz szerződő – mi több, az U19-es csapat színeiben Pestszentimrére (2–2) egy félidő erejéig visszatérő – Mészáros Mirkóra, a hátvéd Czellahó Róbertre és Fűzfa Gergelyre, illetve önmagát a rivális kapuja előtt is feltaláló Molnár Istvánra. Jóllehet, továbbra is a keret tagja a gárda legtapasztaltabb futballistája, az elnyűhetetlen támadóMészáros Dániel, ám 44 évesen már nem feltétlenül neki kell(ene) a hátán cipelnie a brigádot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1418264201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása