PONYVALEGÉNY

Gyirmóti négyből négy: Simon András góljának ezúttal nem örültek

A Csizmadia Csabát váltó Tamási Zsolttal a maximálisan megszerezhető tizenkét pontot gyűjtötte be a társulat, amely legutóbb a Csákvárt múlta felül

2023. október 23. - Horváth M. Attila

p6050088.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngGYIRMÓT–CSÁKVÁR 2–1 | A játékkal nem volt probléma, csak éppen az eredmények nem jöttek. Emiatt vált meg a házigazda egyesület Csizmadia Csabától szeptember végén, márpedig a történet szereplőivel azóta nagyot fordult a világ. Egyrészt a fiatal szakember csatlakozott a magyar U21-es válogatott szakmai stábjához - lévén Gera Zoltán szövetségi edző munkáját segíti –, másrészt a kényszerhelyzetben beugró, alapesetben szakmai igazgató Tamási Zsolttal a kispadon megállíthatatlannak tűnik a győri legénység, amely az NB II 12. fordulójában is nyert. 

p6050093.JPGNem várt tovább a vezetőség, amely úgy érezte, a fővárosban elszenvedett kétgólos vereség után lépnie kell. A gyirmóti vezérkar tehát megköszönte Csizmadia Csaba szolgálatait, aki a Vasas otthonában elszenvedett 2–0-s kudarc során ült utoljára az egylet kispadján. A választás kézenfekvőnek tűnt, hiszen a szakmai igazgató Tamási Zsolt számára nemhogy az NB II, az NB I sem számít ismeretlen terepnek, ráadásul az annak idején a Győri ETO élén az élvonalba berobbanó tréner dolgozott a későbbiek során a Vasasnál is, majd az MTK utánpótlását választotta újbóli kihívásként. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián átadott szakmai finomságokat a jelek szerint sikeresen alkalmazza manapság is az 57 esztendős szakvezető, hiszen az Ajka elleni hazai 2–1-es diadal a Gyirmót évadbeli első bajnoki sikerét jelentette, amit aztán újabbak követtek. A Siófok elleni, szintén otthoni 1–0 és a Zuglóban elért 3–0-s győzelem után a futballisták önbizalommal telve várhatták a vasárnapi, Csákvár elleni hazai meccset. Kovács Dominik és Kovács Milán találatával végül a 91. percben kiizzadta a 2–1-es diadalt a Gyirmót. (A vendégek egyenlítő gólját egyébiránt az a Simon András szerezte a 48. minutumban, aki a nyáron három szezon után intett búcsút a győri klubnak.) Az elkövetkező két játéknap ellenben az eddigieknél is nagyobb kihívásokat tartogat a keret tagjainak, ugyanis egy hét múlva az általános meglepetésre a harmadik helyen álló, Aczél Zoltán dirigálta Kozármisleny vár idegenben a Gyirmótra – a mezőny nagyzenekari tagjainak ez a fricska és nem Tóth Gabi magánszáma... –, majd november első vasárnapján a második helyezett Nyíregyháza Spartacus következik az Alcufer Stadionban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6718240859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása