PONYVALEGÉNY

Korábbi futballistája szabadrúgásgólja okozta a Dunavarsány vesztét

A DMTK-t erősítő Bata Csongor az egykori taksonyi csapattársát, Czuczi Mártont megtréfálva már a 8. percben kialakította a végeredményt

2023. augusztus 22. - Horváth M. Attila

bata_csongor.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDUNAHARASZTI–DUNAVARSÁNY 1–0 | Hiába mutatott parádés formát 2020 tavaszától másfél szezonon át a rivális színeiben Bata Csongor, mindez mit sem számított az elmúlt hétvégén. A fentebb citált időszakban 28 bajnokin ugyanennyi találatot elérő 30 esztendős futballista megkeserítette korábbi klubja életét, elvégre győztes találatot szerzett.  

Muszáj volt javítania hazai környezetben az Ughy Márk dirigálta DMTK-nak, hiszen a Pest megyei I. osztály nyitányán 2–1-es vereséget szenvedett a Haraszti Gödöllőn. A Csomád-Kisnémedi ellen hazai környezetben 2–2-vel kezdő Dunavarsány tagjainak azért sem volt mindegy a kilencven perc, mert jó néhányan kötődnek a házigazdához, elég csupán a korábbi NB I-es gólkirály Simon Attilára gondolni, netán a társulatot trenírozó Hollik Andrásra, aki idestova két évtizede lett a Dunaharaszti MTK igazolt futballistája. Ünneplésre azonban ezúttal nem jutott lehetőség, miután Bata Csongor főszerepet vállalt a találkozó elrendezésében, lévén a 8. percben közel huszonötméteres szabadrúgásból vette be Czuczi Márton hálóját. A rutinos kapus ketrecét, akivel tavaly tavasszal még együtt futballozott Taksonyban.   

bata_p4040205.JPGNem az első villanás  Valamiért jól vagy legalábbis eredményesen megy a játék Bata Csongornak a Dunavarsány ellen. Tavaly május 28-án a Pest megyei I. osztály utolsó, 30. fordulójában a Czuczi Mártont és Bata Csongort is a kezdőcsapatában tudó Taksony a Dunavarsányt fogadta, és bár Borsos Gábor 71. percben elért találatával sokáig úgy tűnt, a látogató elviszi a három pontot, ám a véghajrában a támadó pillanatai következtek. Mboue László teljesen jogos, gólhelyzetben történő szabálytalanságát követő kiállítása után szabadrúgással jöhetett a házigazda, amiből Bata Csongor Kovács Tamás kapujába találva kialakította az 1–1-es végeredményt – a 90. minutumban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr318198467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása