PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: PÁL ESZTER, a Pécsi EAC kézilabdázója

Az átlövő nem tartja magát konyhatündérnek, ha teheti, a pályán varázsol

2023. augusztus 02. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Pál Eszter, a női kézilabda NB I/B 2022/2023-as kiírásában 28 mérkőzés után 20 ponttal a tabella 11. helyén végző Pécsi EAC korábbi utánpótlás-válogatott átlövője osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

pal_eszter_foto_mksz.jpgSIKER, ÉHSÉG  Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Bennmaradás az NB I/B-ben. Ami mindebből megvalósult: Megvalósult, a középmezőnyben, a 11. helyen végeztünk. (mosolyog) Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Pöttyös Gurut, szigorúan karamellást. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Nincs bevett szokásom.

FEKETELEVES  Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Egyiket sem törölném ki, mindegyik kellett ahhoz, hogy a bajnokság végére igazi csapattá érjünk, fejlődjünk és tanuljunk a hibáinkból. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Az itthoni, Kozármisleny elleni meccsen sajnos nem jött ki a lépés. (2023. március 23-án a 22. fordulóban a Kozármisleny 12–16-os félidei állás után növelni, sőt meg is tudta duplázni az előnyét, hiszen a baranyaiak végül 27–19-re győztek, Pál Eszter egyszer sem bizonyult eredményesnek – a szerző) Étel, amire gondolni sem tudok: A máj és a hal tartozik ebbe a kategóriába. Ital, amit sohasem iszom: Bodzás/mentás limonádé.

pal_eszter_1.jpgASZTAL, TÁRSASÁG  Az ideális reggeli: Joghurt + granola + gyümölcs. Az ideális ebéd: Gyümölcsleves, pesztós tészta. Az ideális vacsora: Melegszendvics. Az ideális desszert: Csokiszuflé.

KOCCINTÓ  Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A legelső meccsünk újoncként idegenben, az Orosháza ellen. A végeredmény nagy meglepetés volt mindenki számára. (Rögtön az élvonal nyitófordulójában, 2022. szeptember 4-én a házigazda a szünetben még 13–11-re vezetett, ám a fordulást követően jött a fordítás, így végül a négy gólig jutó Pál Eszternek is köszönhetően a PEAC 23–21-re nyert – a szerző) A 2022/2023-as évadbeli legjobb meccsem: Talán a Szent István SE elleni idegenbeli mérkőzést mondanám, ezen győzelemmel nagy lépést tettünk a biztos bennmaradás felé. (2023. április 6-án, a 30. fordulóban lejátszott bajnokin 15–13-as félidei vezetése után 27–24-re nyert a PEAC, a mezőny legeredményesebbjének a hét találatot elérő Pál Eszter bizonyult, hazai részről négyen jutottak négy gólig: Aron Andrea, Pasqualetti Tímea, Takács Eszter és Zsákovics Sára – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Nem vagyok konyhatündér, inkább a legmegdöbbentőbb esetet emelném ki, amikor a családomnak kék carbonara tésztát tálaltam. Ha ital, akkor… Szénsavas víz, ha alkoholos, akkor tequila. (kacsint)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5018184327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása