PONYVALEGÉNY

Mozgó filmvilág: csinálják a fesztivált

Idén június 7. és 10. között kerül sor a Magyar Mozgókép Fesztiválra

2023. június 05. - Horváth M. Attila

img_20230601_161052.jpgBalatonalmádi, Balatonfüred és Veszprém jut főszerephez a hús-vér alkotók mellett a hónap első felében, ugyanis június 7-től 10-ig, azaz szerdától szombatig rendezik meg a Magyar Mozgókép Fesztivált. 

Már a nyitónapon remek programokat kínálnak a szervezők, ugyanis több közönségtalálkozóval vegyített filmvetítésre várják az érdeklődőket, így a balatonfüredi Balaton moziban a Műanyag égboltot (15:30), a veszprémi Expresszóban a Hétköznapi kudarcokat (17:00), az Átjáróházat (19:00) és a tavaly októberben a fővárosi Puskinban premierre tűzött Hasadást (21:30) tekinthetik meg a magyar mozirajongók. A négy napon át tartó kulturális ízutazás során vászonra kerül többek között a Larry, A nemzet aranyai, a Hadik és a Szelíd, míg a korábbi remekművek közül újra átélhető a Garas Dezső és az idén hetvenöt éves Kern András főszereplésével forgatott és éppen ötven esztendeje, 1973-ban bemutatott Régi idők focija; Fehér György misztikus alkotása, a Szürkület; illetve a honi animáció gyöngyszeme, a Macskafogó.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4318139082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása