PONYVALEGÉNY

Lehetséges küldetés: Betörő az albérlőm – még mindig üresen áll az Alkotás és az Ikonográf

Deja Vu, Denzel Washington nélkül – akárcsak fél évvel ezelőtt: nyugalom, a helyzet változatlan

2024. február 23. - Horváth M. Attila

alkotas_mozi_img_20240201_194633.jpgHa valaki az éj leple alatt egy óvatlan pillanatban MacGyver módjára másfél centiméternyi drótdarabbal az ajtón bejutna az Alkotás utca vagy az Andrássy út ikonikus épületébe, még az is lehet, hogy napok múltán lelkes mozirajongók egy csoportja kiragasztaná a Betörő az albérlőm című film plakátját. Csakhogy amíg a remake-ben Tom Hanks játszotta a főszerepet, a hajdani Alkotás és a néhai Ikonográf helyzete nem remek, hiszen közelmúltbeli tapasztalatunk: a légüres tér funkcionál szuperhősként. 

Szinte napra pontosan hat hónappal ezelőtt írtunk három egykori filmszínház sanyarú sorsáról, az Alkotásról, a Balatonról és az Ikonográfról. Nos, a helyzet azóta is változatlan, legalábbis ami a XII. és a VI. kerületi volt mozikat illeti. Nem lepődnénk meg azon, ha a leendő bérlő, aki fantáziát látna bármelyik forgalmas szakaszon lévő helyiségben, még tavalyi áron juthatna jól frekventált helyen lévő lehetőséghez. Lehetőséghez, hiszen bár az Andrássy út és az Alkotás utca aszfaltját is tengernyi ember súlya nyomja naponta, elnézve napjaink közlekedési morálját, csak kevesen kukucskálnak ki a telefonjuk képernyője mögül, márpedig látni csak akkor lehet, ha (fel is) néz valaki.  

ikonograf_mozi_img_20240202_200820.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3418337391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása