PONYVALEGÉNY

Csepel-Csep-Gól: ezüstesélyt érő három pont

A Budafok II.-vel szemben hazai környezetben minimális különbségű diadalt arató XXI. kerületiek ugyan életben tartották a reményt, ám mindez kevés, ha a Rákospalotai EAC egyszer sem botlik a hátralévő két bajnoki fordulóban

2023. május 19. - Horváth M. Attila

p5100127.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngCSEPEL-CSEP-GÓL–BUDAFOK II. 1–0 | A kétszer is elhalasztott, végül szerdán bepótolt rangadón a XXI. kerületiek legyőzték a XXII. kerületieket, ám az ezüstéremért harcban lévő Budapest Kupa-győztes alakulatnak így sincs saját kezében a sorsa. 

Pozder Nenadon semmi sem múlt. Ahogy a mondás tartja, a hegy ment a Mohamedhez egy héttel ezelőtt, hiszen a Budafoki MTE II. vezetőedzőjének ki sem kellett mozdulnia a Promontor utcából, a közeljövőbeli riválist kényelmes helyzetben, hazai pályán térképezhette fel – a Pestszentimrei SK elleni, 120 percig tartó Budapest Kupa-döntőben. Azért persze Takács Lászlót, a Béke tériek szintén sokra hivatott trénerét sem ejtették a fejére, különböző okok miatt két helyen is változtatott az egy héttel ezelőtti kezdőn, hiszen amíg a PSK ellen remek teljesítményt nyújtó rutinos Mészáros Roland és a fiatal Pócsa Csaba is főszerephez jutott, addig a BMTE második gárdájával szemben a duó helyett a mindössze 18 éves Csákány Levente és a 22 esztendős Menyhei Gergely kocoghatott társaival együtt a kezdőkörbe. Az ősszel elszenvedett ugyancsak 1–0-s vereségért ugyan visszavágott a Csepel-Csep-Gól, kérdés, mire megy a(z egyébként értékes) diadallal, elvégre a jelenlegi ezüstérmes REAC és a kék-pirosak között két pont a differencia a palotaiak javára, így a hátralévő két fordulóban a 65 egységet szerző XV. kerületieknél minden valószínűség szerint három ponttal kellene többet szereznie a 63 egységgel harmadik csepelieknek, ami nem lesz egyszerű, ugyanis amíg a REAC a Fővárosi Vízműveknél vizitál, majd fogadja a kerületi vetélytárs Issimót, addig a Csepel-Csep-Gól a 43. sz. Építőket látja vendégül és a Rákosmente otthonában zárja a bajnokságot.   

Budapest-bajnokság I. osztály, 16. Forduló 

 CSEPEL-CSEP-GÓL FC–BUDAFOKI MTE II. 1–0 (1–0) 

Csepel, Béke tér, vezette: Zimonyi Péter (Tóth I Tamás, Milavecz Péter) 

Gólszerző: SZABÓ LÁSZLÓ (1–0) a 16. percben 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8118128442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása