PONYVALEGÉNY

A család segítséget kér: az Ewing-sarcomával küzdő Bánhegyi Zsolt nem hisz a kemoterápiában

Csak és kizárólag az összefogás segíthet: a kísérleti fázisban lévő készítmény, avagy az élet ára többmillió forint

2023. május 18. - Horváth M. Attila

banhegyi_zoltan_banhegyi_zsolt.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngSZOLNOK | A poklok poklát járja meg Bánhegyi Zsolt, a helyi MÁV huszadik életévében járó labdarúgója, aki bátyjához, Zoltánhoz hasonlóan a kapuban érzi jól magát. Csakhogy számára az elmúlt egy év nem a futballról szólt, mert nem formahanyatlás vagy lepkegyűjtés miatt vált kegyvesztetté – a sors parancsolta le a pályáról, legalábbis egyelőre. 

A segítség ezúttal nem a védősorból érkezhet. Ez most nem rossz ütemben történő kifutás vagy kezek között a hálóba eső labda, hanem az élet, amely az elmúlt esztendőben alaposan próbára tette Bánhegyi Zsoltot. Harc nem a jobbszélsővel vagy a kreatív középpályással, hanem a Ewing-sarcomával. A tumorral, amelyről a daganatok.hu többek között ezt írja:

A Ewing-szarkóma egy nagyobb daganatosztály, a kezdetleges idegrendszeri sejtekből kiinduló primitív neuroektodermális tumorok (PNET) családjának elsődlegesen csontban kialakuló képviselője. Az összes primer csontrák 10%-a, az összes gyermekkori daganat 1-2%-a Ewing-szarkóma. Ellentétben a többi primer csontrákkal, sem csont-, sem porcszerkezetet nem mutat - hiszen nem is ilyen jellegű sejtekből fejlődik. A daganatsejtek aprók, kerekdedek, jellegtelenek, felületesen nyiroksejtekre hasonlítanak. Ez a tumortípus még az oszteoszarkómánál is inkább a gyermekkor daganata: 5-20 éves kor között fordul elő, de a 10 év alatti, legfeljebb korai tizenéves korosztály a leginkább veszélyeztetett. Fiúkban kicsit gyakoribb, mint lányokban, és érdekes módon a kaukázusi (fehér) rasszban 10-szer olyan gyakori, mint az ázsiai vagy afrikai eredetűek körében. 

Nehéz ezek után megszólalni, Bánhegyi Zoltán, a manapság a Kabai Meteoritban védő testvér azonban megtette, mi több, a nyilvánossághoz fordult. Nyílt levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük, abban a reményben, hogy lesz változás, mégpedig pozitív irányban.   

banhegyi_zsolt.jpgNehéz idők, súlyos betegség, életerős fiatalember küzdelme!  

Pontosan 52 hete kezdődött minden. A most 19 éves Öcsém egy éve ilyenkor már írásban leérettségizett, hétvégén még bevetésre készen állt az NB II-es Szolnok cserekapusaként. Mindent megtett azért, hogy profi labdarúgó legyen. Balmazújvároson, Mezőkövesden és Szolnokon is alázatosan, elhivatottan és mindent a focinak alárendelve készült a hétvégi mérkőzésekre.  

52 hete azonban minden megváltozott! Egy izomsérülésnek gondolt sportsérülés Bánhegyi Zsolt életét megváltoztatta. Ewing-sarcomát diagnosztizáltak. Az, hogy az érettségi befejezése elmaradt 2022-ben, és az, hogy abbahagyta a focit, eltörpül a mindennapos küzdelem mellett.  

Jó kezekbe került Budapesten, azonnal elkezdték a kezelését. Kemoterápia, korábban csak hallottunk róla. Sajnos át is éltük! Fél éven keresztül kezelték. Az első három hónap végén pozitív változások történtek. A daganat összébb húzódott, az áttét csökkent. A következő kezelések végére vártuk a további javulást, de karácsony előtt jött a második sokk. Nőtt a daganat, nőtt az áttét. Jött a folyamatos láz és egy még nehezebb időszak.  

Következett a gyógyszeres kezelés. Szemmel láthatóan javult a közérzete. Bíztunk benne, hogy ezzel párhuzamosan javulnak az eredmények. Húsvét előtt jött az újabb sokk! Tovább nőtt a daganat és az áttét. A protokoll szerint a kombinált kezelés következne, ha Öcsém elfogadná. Nem tette, nem bízik a kemoterápiában. Nagyon megszenvedte a 10 kezelést. Eredmény nélkül. Saját felelősségére nem vállalta.  

Kedves Barátaink, Családunk, Ismerőseink és Sportbarátok! A család elkezdett más gyógymódok után kutatni. Minden követ megmozgatva gyógyulási alternatívákat mutatunk be a Testvéremnek. Továbbá kapcsolatban vagyunk más szakemberekkel is. Viszont a döntés az Övé, Ő éli át a betegséget, Ő éli át a fájdalmakat. Döntött!  

Egy kísérleti fázisban levő készítményt szeretne megkapni többször. Rengeteg beteget meggyógyított a szer. Ennek a költsége többmillió forint, ebben kérünk segítséget! Viszont nincs idő várni, lépni kell. Ez az első lépés!  

Kedves Barátaink, Családunk, Ismerőseink és Sportbarátok!  

A 11775386-67977017 – es számlaszámra várjuk a felajánlásokat. Ez egy devizaszámla. Külföldről a HU73 1177 5386 6797 7017 0000 0000 -s IBAN számra várjuk a segítséget.  

BIC (SWIFT) kód: OTPVHUHB.  

A számla az én nevemre lett megnyitva. A közlemény rovatba kérjük, írják bele, hogy Szárnyalj Zsolesz! Így adva erőt neki a felépülésben! Minden felajánlást köszönünk!  

Az a család kérése, hogy a negatív kommentektől Mindenki tartózkodjon, hiszen a negatív hozzászólásoktól nem tud felépülni, a pozitívak viszont erőt adnak neki!  

Ui.: a sajtó munkatársaitól azt kérjük, hogy változtatás nélkül is közöljék le a posztot!  

A Család és a szárnyalni vágyó Zsolt nevében köszönöm a figyelmet és a felajánlásokat!  

Bánhegyi Zoltán 

06305792181 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4018126478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása