PONYVALEGÉNY

SZÜLETÉSNAP | Bábik Tibor: 50!

A Vác, a Szolnoki MÁV, a Nyíregyháza és a Budapest Honvéd egykori NB I-es labdarúgója november 12-én fél évszázados lett

2023. november 12. - Horváth M. Attila

p5210361.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPÁTY | A jelenleg a Pest megyei II. osztály Déli csoportjában ragyogó teljesítménnyel a 4. helyen álló helyi egyesület kiválósága, a pályafutása során támadóként, középpályásként és védőként is bevetett, többek között a Vác, a Szolnoki MÁV, a Nyíregyháza, a Budapest Honvéd, a Tatabánya, a Jászapáti, a Törökbálinti TC, az Alsónémedi és a Taksony szerelését is viselő, mind a mai napig aktív Bábik Tibor november 12-én jeles évfordulóhoz érkezett. A vasárnap az ötvenedik születésnapját ünneplő, az öregfiú- és az old boys-bajnokságban is rendszeresen pályára lépő futballistát az alábbiakban köszöntjük. Isten éltessen sokáig, Legenda! 

p5210265.JPGMondom a Thuramnak, Tibi, higgye el, nem okuláré volt a jeled az óvoda Katica csoportjában, mert még mindig jól látsz a pályán, a labdáid új életre kelnek – ha orruk és szájuk nincs is, de szemük biztosan –, és ha a kapu előtt elsuhansz, a játékszer és a lábad szenvedélyes találkozásaiból általában gól születik, becenevén gólocska.  

Ha az edződ, a hosszú idő óta nagyszerű munkát végző Sprinzeisz Zoltán úgy érezte volna, belefér, Abonyban talán már az 50. percben lehoz, mert az lett volna igazán méltó a jeles hétvégéhez, ám az is hozzád illik, hogy még mindig meghatározó futballistája vagy egy sikerre éhes társaságnak, amely 3–1-es bajnoki diadallal köszöntötte legendás labdarúgóját. Egyébként egészen elképesztő a Pátyi SE remeklése, de ebben a jelenlegi negyedik helyezésben ott vannak a lazán lőtt passzaid, a porcukor finomságával búbolt pöccintéseid, s persze az egyéniséged.  

Mondom a Thuramnak, Tibi, hogy nem kéne elrontani ezt a születésnapot, de csak nem tudom megállni: nagyjából egy ilyen kreatív karmester hiányzik a mai Honvédból. A főváros XIX. kerületéből, ahol évek óta a naivitás versenyez a hozzá nem értéssel vegyített hülyének nézéssel. Utóbbi áll győzelemre, de a klub nimbusza és a minden tiszteletet megérdemlő, hétről hétre valódi futballhangulatot teremtő szurkolótábor van kudarcra ítélve. Meglehet, a Honvéd öregfiúktól kellene átvezényelni Veled együtt Barit meg a Plokeszt, hogy valamiféle stabilitás is felfedezhető legyen piros-feketében.  

p5210399.JPGSosem kérdeztem, hogy a MIKA elleni egyenlítő találat volt-e pályafutásod legfontosabb gólja, amivel kínnal, keservvel továbblépett a Honvéd az örményeken az UEFA-kupában, netán az a Fradi elleni szépítés a régi Puskás Ferenc Stadionban, a Magyar Kupa fináléjában, de nincs is jelentősége, hiszen az élet megy tovább, bajnoki fordulók telnek, riválisok jönnek – majd általában leszegett fejjel mennek...  

Lilian Thuram, a franciák világ- és Európa-bajnok labdarúgója egyébként már 51 esztendős. Nem kell mondanom, Tibi, mindez mit jelent. A Monaco, a Parma, a Juventus és a Barcelona egykori kiválósága, a betonbiztos hátvéd megelőzött, és valami azt súgja, mindezt Te egy percig sem bánod, nemhogy egy évig.  

babik_tibor_interju_20100924.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8018256543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása