PONYVALEGÉNY

Pődőr Rebeka: a kétszázát!

A tavaly az NB I/B-be visszazuhanó Szombathelyi KKA kézilabdázója átlépte a kétszáz gólos határt

2023. április 21. - Horváth M. Attila

szkkagardony0256_1860_31391_n.jpgNoha az azonnali visszajutás az élvonalba szinte bizonyosan elmarad, Pődör Rebekának, a női kézilabda NB I/B-ben szereplő Szombathelyi KKA irányítójának valamennyi oka mégiscsak van az örömre, az előző hétvégén megszerezte nem csupán a kétszázadik, hanem a kétszáznyolcadik gólját is.

szkkagardony0154_1860_43787_n.jpgA Savaria Blue-White Lions tagjai elégedetten püfölték a dobot, mellé pedig ütemesen tapsoltak. A szombathelyi fanatikusok annak ellenére tettek így, hogy legbelül tudták, a tavalyi kiesők közül egyik sem lesz bajnok. A bajnoki tabella tudniillik úgy fest, hogy huszonhárom lejátszott meccs után első a Kozármisleny 38, második a Vasas 36, és csupán harmadik a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 35 ponttal. A legutóbb Pécsen, a PEAC otthonában fellépő vasiak könnyedén, 20–10-es félidőt követően a második játékrészben kissé könnyelmű kézilabdával is magabiztosan, 36–23-ra nyertek, amelyben ismét Pődör Rebeka vitte a prímet. Az SZKKA irányítója, aki mérföldkőhöz érkezett, elvégre pályára lépése előtt 199 gól állt a neve mögött, ám Baranya megyében nemhogy átlépte a kétszázas határt, összesen már kétszáznyolc találatnál tart. A huszonkettedik életévében járó kézilabdázó nem kevesebb, mint nyolc bajnokin jutott minimum tíz gólig, a Szent István elleni, tavaly októberi, a fővárosban lejátszott összecsapáson tizenhétszer (!) szomorkodhatott ejtése vagy lövése után a rivális valamelyik kapusa, miként a tavaly szeptemberben a Kecskeméttel és az idén márciusi Gárdony-Pázmánddal szembeni hazai bajnokin elért tizennégy-tizennégy találatra is jó szívvel gondolhat vissza. És ugyanez vonatkozik az előző évadra is, elvégre az NB I-ben huszonöt találkozón kereken százötvenszer ünnepelhetett (miközben a mostani idényben huszonnégynél állt meg a számláló – legalábbis egyelőre). Mindezt elérni újoncként kisebbfajta csoda. Ennél nagyobb már csak az lenne, ha az SZKKA kivívná az élvonalba való visszakerülést. Kétségtelen, Pődör Rebekán nem múlik...      

podor_rebeka_portre_1.jpgA rangadó árnyékában  Április 23-án, vasárnap kerül sorra a 18 órakor kezdődő Kozármisleny–Vasas derbi (az ősszel 26–18-ra nyertek a fővárosiak) árnyékában délután háromkor a Szombathelyi KKA–Kispest NKK összecsapásra. Napra pontosan öt hónappal az odavágó után is érdemes rögzíteni a tényt, miszerint tavaly november 23-án, Budapesten 29–26-ra győzött az SZKKA úgy, hogy Pődör Rebeka „csak” hétszer járt túl a kispesti kapusduó, Binó Boglárka és Gercsó Nóra eszén.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2118107974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása