PONYVALEGÉNY

Pásztor-órák újratöltve

Az NB II-ben csak sínylődő Békéscsaba az Előre legendás labdarúgójával próbál kikecmeregni a mélyre ásott gödörből

2023. április 18. - Horváth M. Attila

p9190005.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngNYÍREGYHÁZA–BÉKÉSCSABA 1–1 | Újra Pásztor József irányításával készül az Előre, akivel valószínűleg nevéhez méltón nem hátrafelé fog mozogni a csapat. Egyrészt a tabellára pillantva már nincs nagyon hová – ott a fal... –, másrészt a döntetlennel „debütáló” egykori kitűnő középpályás olyan, mint Tom Cruise vagy Pierce Brosnan: van rutinja a „világ megmentésében”.

p9190002.JPGPaszi bá nyugodtan foglalt helyet a kispadon. A nyugalma persze csak látszólagosnak tűnt, hiszen a nyíregyházi bajnokin sok, nagyon is sok múlott. Mert ha Balmazújvárosban, a Spartacus ideiglenes otthonában is veszít a Csaba, még mélyebbé válik az a gödör, amibe sodródott a lila-fehér alakulat, s tán még a föld is megnyílik. Paszi bá persze ott segít, ahol tud. Így volt ez labdarúgóként, vezetőedzőként és szakmai igazgatóként is. Ha létezik klubhűség, az egy híján hetvenesztendős sportember tudja, mi az, hiszen felnőtt karrierje során hazánkban a Békéscsaba szerelésén kívül csak egy társulatét viselte – a magyar válogatottét. A legjobbak között kilenc alkalommal futballozó trénernek jobban fel van adva a lecke, mint a magában az Anyám tyúkját mondogató megszeppent másodikos nebulónak október idusán. 

Pedig a Nyíregyháza elleni bajnoki meglehetősen jól kezdődött a Békéscsabának – legalábbis a találkozó második félideje. Miután Máris Dominik és Czékus Ádám volt a labda útja, a rutinos csatár, Lukács Raymond akcióból vette be a Szparihoz visszatérő Hegedűs Lajos hálóját, csakhogy az a néhány nap, amit eddig közvetlenül az alakulattal tölthetett Paszi bá, nem volt elég ahhoz, hogy a fiúk vért izzadva megtartsák a nehezen megszerzett előnyt – a hajrában Gresó Mátyás egyenlített a két nehéz sorsú gárda egyébként izgalmas bajnokiján. 

Legközelebb az ETO következik, márpedig a Győr ellen hajdanán viharos derbiket vívtak a viharsarkiak – nem a másodosztályban, hanem az NB I-ben. Paszi bá majd valamikor talán mesél erről az ifjaknak, milyen is volt az, amikor húsz-, harminc-, negyvenezren tódultak egy-egy honi bajnokira, amelyen részt vett – nem nézőként. Pásztor Józseffel megvalósulhat az, amit a lila-fehér hívek annyira szeretnének: a 2023/2024-es évad NB II-es kiírásában szerephez jusson a Csaba – valódi résztvevőként, s nem nézőként... 

NB II, 32. forduló

 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 1–1 (0–0) 

Balmazújváros, vezette: Berényi Tamás (Horváth Róbert, Varga Gábor)

Gólszerző: LUKÁCS RAYMOND (0–1) a 48., GRESÓ MÁTYÁS (1–1) a 83. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3618105656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása