PONYVALEGÉNY

Budapest Kupa: Csepel-Csep-Gól–Pestszentimre finálét rendeznek

A két „blasz-egyes” alakulat közül előbbi a Nimródot, míg utóbbi az Issimót győzte le magabiztosan a szerdai és csütörtöki elődöntőben

2023. április 06. - Horváth M. Attila

pa080464.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Miután szerdán a Csepel-Csep-Gól a riválisát a Siketek-pályán fogadó Nimródot többek között a kétgólos Seregy Tamás vezérletével könnyedén gyűrte le 5–0-s félidőt követően 7–0-ra, csütörtök este a Pestszentimre ugyancsak idegenben, a Vasgolyó utcában múlta felül 4–0-ra a XV. Kerületi Issimót.

ikenne_king.pngHa a Honvéd a Vasast vagy az Újpestet fogadná, nagy csata lenne kettejük között. Hazai oldalon talán Patrick Ikenne-King figyelne árgus szemekkel Lázok Jánosra, nehogy egy megindulással galibát okozzon a hátsó alakzatnak. A védő és a támadó azonban így is összecsap a Budapest Kupa fináléjában – amelyre információink szerint május 10-én, szerda délután Budafokon, a Promontor utcában kerül sor –, csak már a technikai zónában, ugyanis a két fiatal szakvezető Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő alakulata egyértelmű, fölényes diadallal megérdemelten jutott a döntőbe. 

Habár a Csepel-Csep-Gól jelenleg 50 ponttal a tabella harmadik helyét birtokolja – miközben ha a hétvégi rangadón, hazai környezetben legyőzi a REAC-ot, a húsvétot biztosan ezüstérmesként ünnepli –, miközben a Pestszentimre 27 egységgel kilencedik, nem jelentenénk ki egyértelműen, melyik alakulat tagjainak vállát nyomhatja győzelmi kényszer. Még akkor sem, ha az ősszel a Béke téren 1–0-s első felvonást követve 4–0-ra nyertek a XXI. kerületiek úgy, hogy Kristó Dominik, Zsivoczky-Pandel Péter és Németh Zoltán is bevette Mészáros Mirkó hálóját, míg Kis Bence öngólt vétett. Április 15-én közelebb kerülhetünk a „megoldáshoz”, ugyanis jövő hét szombaton, délután fél négyes kezdéssel a PSK a Csepel-Csep-Gólt fogadja a bajnokság 24. fordulójában. 

csepel_csep_gol_cimer.pngCsepel-Csep-Gól: szerda-szombat ritmusban  Nem várnak könnyű hetek Lázok János tanítványaira, ugyanis a Budapest Kupa fináléját megelőző két hét minden lesz Torda Bence és társai számára, csak sétagalopp nem. Az erőltetett menet során április 29-én, szombaton 17 órakor a kiesés elől menekülő Ikarus BSE vendégeként lépnek fel a XXI. kerületiek a pontvadászat 26. fordulójában; május 3-án, szerda este 18 órakor a 16. játéknapról elhalasztott Budafok II. elleni hazai bajnokiját pótolja a társaság; május 7-én, vasárnap 17:30-kor a parázs presztízscsatának számító Csepel-Csep-Gól–Csepel UFC derbire kerül sor ugyancsak a Béke téren a 27. kör keretében; május 10-én pedig következik ugyebár a Budapest Kupa döntője. És ha mindez még nem volna elég: május 13-án, szombaton délelőtt 11 órakor a jelenlegi listavezető Unione otthonában lépnek fel Mészáros Rolandék.

psk_cimer.jpgPestszentimre: ismétlés a tudás anyja  Czellahó Róbert és Choman Ádél góljaival gyakorlatilag bő negyedóra alatt eldőlt az Issimo elleni Budapest Kupa elődöntő kimenetele, ám a PSK csütörtök este nem engedte közelebb magához a riválist, így a végül duplázó labdarúgóiknak köszönhetően könnyedén nyertek az imreiek 4–0-ra. A két „blasz-egyes” gárda tagjai akár még egymásra is unhatnak, lévén négy napon belül kétszer is összecsapnak, elvégre a Budapest-bajnokság I. osztály 23. fordulójában, április 9-én, vasárnap délelőtt 10 órakor ugyancsak XV. Kerületi Issimo–Pestszentimrei SK találkozót rendeznek. Az osztályváltás elkerüléséért küzdő házigazda nemcsak a csütörtök esti kupameccsen, az őszi odavágón sem tudott betalálni, így Papp Dávid és Mészáros Dániel találatával összességében gond nélkül tartotta otthon a három pontot a házigazda (2–0).  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2418096640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása