PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: ROMÁN DORINA, az MTK Budapest kézilabdázója

„Szeretnénk a csapattal a Magyar Kupában négyes döntőt játszani”

2023. március 17. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A 2022. március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Román Dorina, a női kézilabda NB I-ben szereplő, 14 ponttal a tabella 8. helyén álló, a legutóbbi, 17. fordulóban az Alba Fehérvár otthonában 26–24-es vereséget szenvedő MTK Budapest átlövőként és irányítóként is bevethető korábbi utánpótlás-válogatott jobbkezes játékosa.

roman_dorina.jpg Amiért beleszerettem a sportágamba: Édesapám nagyon sokáig játszotta ezt a sportágat, ő mesélt nekem erről. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet az a szenvedély, ahogy beszélt róla. Bár nem tudtam neki elégszer meghálálni sajnos, így mindent megteszek, hogy büszke legyen rám, ha egyszer újra találkozunk.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nem igazán tudok egy élményt kiemelni, hiszen minden életszakaszban van egy olyan, amiért megéri csinálni egészen pici koromtól kezdve. Még akkor is, ha néha nagyon nehéz és rengeteg áldozattal jár. 

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Ha egyet kell, Görbicz Anitát mondanám. Nagyon sok mindent letett az asztalra. Gyerekként imádtam az irányítójátékát nézni, és még azt is bebizonyította, hogy más poszton is a világ legjobbja tud lenni. Tekintélyt parancsoló!

roman_dorina_2.jpg• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Egy embert sem tudnék megnevezni, viszont van, aki régi és van jelenlegi csapattársam is, akikkel szinte családi viszonyt ápolok.

roman_dorina_3.jpg• Szezonbeli emlékezetes esemény: Sok jó élmény volt.

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Szeretnénk a csapattal a Magyar Kupában négyes döntőt játszani és a bajnokságban minél jobb helyezést elérni a szezon végére. Az évad még nagyon hosszú, a jövőről talán később. (mosolyog)

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Lépésről lépésre haladni, apró célkitűzéseim vannak a nagyobbak elérése érdekében.

• Amelyik sportot még kedvelem: MMA és NFL amerikai foci. Ha nem nő lennék, biztos a kettő közül választottam volna sportágat!

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Olyan valószínűleg azért van, mert nem is szeretném, hogy kiderüljön. (nevet)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5618074352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása