PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: VAJDA HUBA, a Tatabánya kézilabdázója

Nem minden kezdet nehéz: „Az általános iskolában mindenki kézilabdázott, köztük a bátyám is, ezért mindennapi téma volt nálunk”

2023. december 17. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a korábbi stabil utánpótlás-válogatott Vajda Huba, a nyáron Balatonfüredről a MOL Tatabánya KC-hez szerződő 3-szoros válogatott beállósa.

vajda_huba_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Az általános iskolában mindenki kézilabdázott, köztük a bátyám is, ezért mindennapi téma volt nálunk. Az adottságaimat látva lehívott az akkori edző, hogy próbáljam ki és ott ragadtam az első edzés után.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Az U19-es világbajnokságon elért 5. helyezés.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Johannes Golla.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Bognár Alex.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: A Sporting elleni nyertes Európa Liga-mérkőzés. (2023. november 14-én a H-csoport 3. fordulójában a házigazda Tatabánya 13–12-es félidő után 31–29-re győzte le a portugálokat, hazai oldalon a legeredményesebbnek a 6 találatig jutó Ancsin Gábor bizonyult, Vajda Huba nem szerzett gólt – a szerző)

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A 3. hely megszerzése a bajnokságban. (A társulat 13 fordulót követően 18 ponttal a 3. pozícióban állomásozik, két egységgel megelőzve a 4. helyezett Csurgót – a szerző)

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Újra szerepelni a válogatottban. (Másfél hónappal ezelőtt volt három esztendeje, hogy 2020. november 3-án a Spanyolország elleni találkozón debütált – a szerző)

vajda_uba_akcio.jpg

• Amelyik sportot még kedvelem: Forma-1.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Van egy másfél éves Border Collie-m, Otis.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6418283207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása