PONYVALEGÉNY

Ex-pasaréti csapattársak fővárosi bajnokija: itt is, ott is volt (pénz)ügyes

Despotovic Vanja és Sztrunga Zsolt közül előbbi lehetett boldogabb, hiszen a Szabadkikötő a bennmaradásért, míg az Unione a bajnoki címért küzd

2023. március 01. - Horváth M. Attila

p4140303.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngSZABADKIKÖTŐ–UNIONE 0–0 | Nem vitás, hogy a tabella állásából következően a bennmaradásért küzdő házigazda örülhetett jobban a döntetlen után, míg a bajnokesélyes látogató bosszankodhatott az elszalasztott lehetőség miatt a Budapest-bajnokság I. osztály 17. fordulójában.  

A második 0–0 – mégis, micsoda különbség! Amíg a Szabadkikötő labdarúgói még novemberben átkozhatták a sorsot, amiért gólnélküli remire végeztek a kiesés elleni harcban vetélytársnak számító Ikarusszal szemben, addig a szezonbeli második 0–0 után volt mire büszkének lenniük, elvégre a listavezetőt, a bajnoki cím egyik nagy várományosának korábbi NB I-es futballistáit fékezték meg kilencven percen keresztül. Hiszik vagy sem, az Unionénál is volt minek örülni, eddig a bajnokságban ugyanis ez volt a harmadik összecsapás, amelyen nem szereztek gólt Kaszai Gáborék, csakhogy az ősszel a 43. Sz. Építőktől és a Budafoki MTE II.-től is 1–0-s vereséget szenvedtek, ezúttal legalább nem kellett kénytelen-kelletlen gratulálni a riválisnak. A szokásosnál is vidámabb kézfogásra ellenben sor került a kezdés előtt, elvégre hazai oldalon Despotovic Vanja, míg a vendégek részéről Sztrunga Zsolt is tagja volt 2017 őszétől két szezonon át a Pénzügyőr társulatának – az más kérdés, hogy a lefújást követően meglehet, egyikük szomorúbb volt, mint a másik, hiszen az egy-egy ponttal hosszabb távon összességében egyik brigád sem jut egyről a kettőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6618061950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása