PONYVALEGÉNY

Akár a bajnoki címről is dönthet az Unione–REAC derbi

Amennyiben a hazai pályán szereplő első helyezett legyőzi a jelenlegi ezüstérmest a Budapest-bajnokság I. osztály 18. fordulójának rangadóján, a két csapat között hat pont lesz a különbség

2023. március 03. - Horváth M. Attila

reac_csepel_csep_gol_1.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngUNIONE–REAC | Van miért visszavágniuk a jelenlegi második helyezett rákospalotaiaknak a szombat délelőtti rangadón, ugyanis a Budapest-bajnokság I. osztályának listavezetője tavaly ősszel 4–2-es vereséget szenvedett a Budai II László Stadionban.

p3140282.JPGAz év meccse? Bár még csupán márciust írunk, könnyen lehet, hogy a 18. forduló derbije dönt a bajnoki címről. Március 4-én, szombaton, 11 órai kezdettel szinte bizonyosan sok palotai fanatikus lepi el a III. Kerületi TVE takaros sporttelepét, hogy kiszurkolják a sikert – a versenyben maradást. Meglehet, meghökkentő félmondat ez, ám amennyiben megint az Unione győzne, a két gárda között hat egységnyire növekedne a különbség, míg REAC-diadal esetén pontegyenlőség (43) alakulna ki az élen. Persze az ősszel lejátszott összecsapásból nem érdemes messzemenő következtetést levonni még akkor sem, ha az Unionét minden dicséret megilleti azért, hogy egyik legnagyobb vetélytársa otthonában négyszer is betalált. Csakhogy Gulyás Máté kiállítása miatt a REAC a 13. perctől emberhátrányban futballozott, és miután a megítélt 11-est Melczer Vilmos gólra váltotta, 0–1 után gyakorlatilag másik meccs kezdődött. A látogató már 3–0-ra is vezetett, mert a korábbi NB I-es futballista mellett a másik ex-élvonalbeli, Kulcsár Tamás és Aribi Hassan Khalifa is bevette Dulka Zoltán kapuját, igaz, a palotaiak visszajöttek egy találatra – Kasza Dániel büntetőből, míg Pölöskei Péter akcióból bizonyult eredményesnek –, de Csernák Martin piros lapja után nyolc mezőnyjátékossal nem sok esélye maradt a XV. kerületieknek: a szálakat a csereként beálló Kaszai Gábor varrta el a 85. percben (2–4). 

A 2021/2022-es szezonban egy sima, egy fordítottat játszott egymással a két alakulat, ugyanis bár tavaly április 30-án a Budai II László Stadionban 3–1-re nyert a REAC – a gólokat a duplázó Horváth Krisztián, a manapság már az NB II-es Soroksárban futballozó Hegyi Péter, illetve Melczer Vilmos szerezte –, az ősszel esedékes „odavágón”, 2021. október 30-án 0–1-ről fordítva aratott 3–1-es diadalt az Unione, a gólokon Schön Olivér, Kulcsár Tamás, Aribi Hassan Khalifa, valamint Lakatos Zoltán osztozott. És valami azt súgja, kettejük első 2023-as összecsapása sem gól nélküli döntetlent hoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6518062786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása