PONYVALEGÉNY

Bognár György: második paksi korszak, első kudarc

Az NB I-es klubhoz visszatérő szakember társulata hazai pályán a Mezőkövesdtől szenvedett kétgólos vereséget

2023. február 19. - Horváth M. Attila

bognar_gyorgy_foto_paksifchu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPAKS–MEZŐKÖVESD 0–2 | Az atomvárosiaktól tavaly május közepén Magyar Kupa-ezüstérmesként távozó, ám a hét első felében Waltner Róbertet váltva a klubhoz visszatérő Bognár György második „debütálása” nem sikerült szombat délután.

Felesleges kitérő volt mindkét oldalról. Amikor tavaly májusban eldőlt, hogy az MTK Budapest elbúcsúzik az élvonaltól, érdemesebb lett volna a szépreményű, szakmailag abszolút felkészült Horváth Dávidot a posztján hagyni még akkor is, ha elsőre Bognár György visszacsábítása – ne feledjük, az MTK-hoz játékosként és edzőként is kötődik a korábbi 50-szeres válogatott középpályás – telitalálatnak tűnt. Csakhogy a szakember és a csapat közötti kémia valamiért megszűnt létezni, így a felek elváltak egymástól, mi több, Horváth Dávid vette át a marsallbotot, ami egyértelműnek és kézenfekvőnek tűnt. Meglehet, ha Bognár György marad Pakson, az akkori csapat – még az időközben távozó NB I-es gólkirály, Ádám Martin nélkül is – dobogós lenne mostanság, hiszen az a szisztéma, amit a 61 éves tréner kitalált és megvalósított a Tolna megyeieknél, rendkívül működőképes. És ez még akkor is igaz, ha február 18-án, szombat délután az immár újra Bognár Györggyel a kispadon meccselő és nem is feltétlenül rosszul, csak éppen eredménytelenül futballozó Paks a 20. fordulóban 0–0-s félidőt követően 2–0-s vereséget szenvedett a Mezőkövesdtől. David Babunski az 53. és Molnár Gábor a 63. percben vette be a 78. minutumban lecserélt és honlapunk Kapuskérdések rovatában korábban bemutatkozó, ezúttal már a harmadik élvonalbeli fellépését számláló Simon Barnabás által váltott rutinos Nagy Gergely hálóját. A PFC legközelebb az élvonalbeli bajnokság 21. játéknapjának keretében február 25-én, szombaton, 17 órai kezdettel a Puskás Akadémia otthonában vizitál – Felcsúton, ahol Bognár György a 2008/2009-es évadban edzőként, míg 2016-ban szakmai igazgatóként dolgozott.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3418053630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása