PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: FARKAS ÁDÁM, a Monor labdarúgója

A Nagyatád elleni MK-diadalra szívesen emlékszik vissza az ex-NB I-es játékos, aki kellőképp kritikus a szezont rosszul kezdő csapatával szemben: „Az első félév vége jól sikerült, elindultunk felfelé a tabellán – mondjuk volt honnan”

2022. december 30. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Farkas Ádám, az NB III Közép-csoportjában szereplő, 20 forduló után 17 ponttal a tabella 14. helyén telelő Monori SE korábbi NB I-es labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

farkas_adam_foto_monorlabdarugashu.jpgSIKER, ÉHSÉG  Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Fiatal csapat révén minél előrébb végezni a bajnokságban. Ami mindebből eddig megvalósult: Az első félév vége jól sikerült, elindultunk felfelé a tabellán – mondjuk volt honnan. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Sportszelet. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Mérkőzések után inkább folyadékkal pótolom a szervezetem. 

FEKETELEVES  Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: Talán az Újpest II. elleni – az eléggé letargikus volt. (2022. október 9-én az NB III Közép-csoport 12. fordulójában a Mundi Viktor által felkészített fővárosiak Mucsányi Márk 26. percben 11-esből szerzett találatával arattak 1–0-s győzelmet a kék-fehérek otthonában – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Az FTC II. elleni meccsen. (2022. november 19-én, a bajnokság 18. fordulójában a ferencvárosi „tartalékok” ellen a Népligetben 2–1-re nyert a Monor úgy, hogy a szünetben Pócsik Botond 11-esével még a házigazda vezetett, ám a fordulást követően Hulicsár Máté egalizált az 59. percben, majd a 65. minutumtól a Farkas Ádámot nélkülöző Pest megyei alakulat a kapus Bozsó Antal 11-esből szerzett találatával a 78. percben kialakította a végeredményt – a szerző) Étel, amire gondolni sem tudok: Máj. Ital, amit sohasem iszom: Narancslé.

ASZTAL, TÁRSASÁG  Az ideális reggeli: Ham and eggs vagy rántotta. Az ideális ebéd: Rántott hús rizzsel, brassói. Az ideális vacsora: Pirítós zöldségekkel, sajttal, sonkával. Az ideális desszert: Puncsos mignon. 

KOCCINTÓ  Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Nagyatád–Monor kupameccs, ezzel történelmet írtunk, hiszen a legjobb tizenhat közé jutottunk. (2022. október 19-én a Magyar Kupa 4. fordulójában a 3–0-s sikert arató Monor részéről Farkas Ádám a 16., Haragos Viktor a 34., míg Végh Roland a 93. percben vette be Beke Bence hálóját – a szerző) A 2022/2023-as évadbeli legjobb meccsem: Talán a Paks II. ellen. (2022. november 6-án, a pontvadászat 16. játéknapján a Tolna megyeiek otthonában 2–0-s diadalt arató Monor színeiben Haragos Viktor a 39., míg a csereként bevetett Agóts Tamás a 84. percben vette be Simon Barnabás hálóját – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Virslit főzni (nevet) – nem vagyok egy konyhatündér. Ha ital, akkor… Sör.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4118014832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása