PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: FORRÓ GYULA, a Tatabánya labdarúgója

Az egykori 5-szörös válogatott sportember ezt bizony jól kisütötte: húsvétra kalács, karácsonyra őszi elsőség

2022. december 28. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Forró Gyula, az NB III Nyugati csoportjában szereplő, 20 forduló után 49 ponttal a tabella 1. helyén telelő Tatabányai SC korábbi 5-szörös válogatott labdarúgója, többek között a Soroksár, az FC Dabas, a Kecskemét, az Újpest, a Puskás Akadémia egykori védője osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

forro_gyula_portre.jpgSIKER, ÉHSÉG  Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: 1–10. hely. Ami mindebből eddig megvalósult: 1. hely. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Szőlőcukor. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Otthon fehérjeturmix banánnal. 

FEKETELEVES  Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A Füred elleni hazai kupameccs – 1–0 oda. (2022. augusztus 27-én a Magyar Kupa 2. fordulójában Róth István 86. percben szerzett találatával csikarta ki a továbbjutást az NB III Nyugati csoportbeli rivális Balatonfüred, amely a szeptember 25-én letudott őszi bajnokin egyébként 2–1-re kikapott a Tatabányától – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Ugyanez a kupameccs. Étel, amire gondolni sem tudok: A nyers paradicsomot egyáltalán nem tudom megenni. Ital, amit sohasem iszom: Tejet nem szoktam inni.

ASZTAL, TÁRSASÁG  Az ideális reggeli: Rizskása banánnal és áfonyával. Az ideális ebéd: Húsleves, grill csirkemell, steak burgonya. Az ideális vacsora: Hal és zöldségek. Az ideális desszert: Gyümölcs, zabkeksz. 

KOCCINTÓ  Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A III. Kerület elleni. (2022. október 22-én, az NB III Nyugati csoport 14. fordulójában a házigazda Tatabánya 1–0-s félidő után Szegleti Gergely, Kocsis Gergő, Árvai Dániel, illetve Barczi Dávid góljával 3–1-re verte az óbudaiakat – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: A ZTE II. elleni a két gólpasszom miatt. (2022. október 2-án az NB III Nyugati csoport 14. fordulójában Zalaegerszegen már a szünetben is 2–1-re vezetett a Gyürki Gergely trenírozta Tatabánya, amely végül 4–1-re nyert, a találatokon a duplázó Árvai Dániel, Katona Károly, az öngólt vétő Gergely Botond, illetve Mim Gergely osztozott – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Húsvétra egész jó kalácsot szoktam sütni. Ha ital, akkor… Gyümölcstea, ha alkoholos, akkor egy jóféle villányi vörösbor.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4118012656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása