PONYVALEGÉNY

„Ha nincs az az első gól, meglepetést is okozhattunk volna” – sokáig megszorongatta az NB I-es Paksot a harmadosztályú Balatonfüred

Korábbi élvonalbeli csatárok csatája a kispadon: Borgulya István és Waltner Róbert közül az utóbbi örülhetett a lefújást követően

2022. október 22. - Horváth M. Attila

balatonfured_paks_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBALATONFÜRED–PAKS 0–3 » Szerda délután csak a hajrában tette biztossá győzelmét a több fiatalt – így Debreceni Zalánt, Gyurkits Gergőt és Szekszárdi Milánt – is a kezdőcsapatában bevető vendégcsapat, a Magyar Kupa 4. fordulójában jól tartotta magát a harmadosztályú házigazda. Az alábbiakban három füredi futballista, Lasz Szabolcs, Róth István és Szalai Péter segítségével visszatekintünk az összecsapásra.

balatonfuredifc_cimer.jpgKész szerencse, hogy legalább utazni nem kell. Így lehetnek vele a Balatonfüredi FC labdarúgói, akik szombat délután 13 órakor az újonc Csornát fogadják az NB III Nyugati csoport 14. fordulójában, miközben az élvonalbeli Paksi FC az NB I 12. fordulójában, szombaton 16:30-kor a MOL Fehérvár otthonában vizitál, míg a Magyar Kupában igazán kegyes volt a tolnaiakhoz a sors, hiszen újfent NB III-as alakulathoz, Monorra, a Nagyatádon háromgólos diadalt arató MSE-hez utaznak február elején. Utólag vajon miként látják a szerdai kupameccset a vereséget szenvedő Balatonfüredi FC játékosai? Az alábbi nyilatkozatcsokorból kiderül. 

lasz_szabolcs.jpgLASZ SZABOLCS, a Balatonfüred védője: Nagyon nagy élmény volt számunkra, hogy egy NB I-es csapattal játszhattunk a Magyar Kupában, nagy alázattal mentünk bele a mérkőzésbe. Hetvenöt percig azt éreztem, hogy stabilak tudtunk maradni, utána viszont a gárda koncentrációja már nem volt a topon és sajnos becsúszott egy-két hiba, amit a riválisunk könyörtelenül kihasznált. 

roth_istvan.jpgRÓTH ISTVÁN, a Balatonfüred középpályása: Örültünk a sorsolás után, hogy egy NB I-es társulat ellen megmutathatjuk a tudásunkat, hiszen ritkán adatik meg egy NB III-as játékos életében ez. Maga a Paks elleni meccs elég jó iramban kezdődött, de nem vallottunk szégyent, felvettük a ritmust. Aztán egy számomra és a csapat számára szerencsétlen mozdulatommal, kézzel értem a labdába a tizenhatoson belül, amit a Paks meg is büntetett. Ezenkívül sok lehetőségük nem adódott, leginkább a mezőnyben zajlott a játék. A csapattársaimtól ezúton is elnézést kérek, talán ha nincs az az első gól, meglepetést is okozhattunk volna. A második félidő elején úgy érzem, bátran kezdtünk, többször volt a játék a paksi térfélen, de eredménytelenül. Aztán a hajrához érve a tolnai együttes megmutatta fizikális és mentális fölényét, így pár perc alatt eldöntve a mérkőzést. Szeretnék gratulálni a Paks gárdájának a továbbjutáshoz, a saját csapatomnak pedig a tisztes helytálláshoz és a helyenként kiváló játékhoz, a küzdeni akaráshoz. Ezt a mentalitást szeretném látni a bajnokságban is! 

szalai_peter.jpgSZALAI PÉTER, a Balatonfüred középpályása: Úgy kezdődött a meccs, amire számítottunk is, hogy ránk akarnak rontani, ami viszont úgy érzem, nem teljesen sikerült nekik. Többször alakultak ki kisebb-nagyobb lehetőségeink, aztán kaptunk egy szerencsétlen gólt egy sorfalba lőtt labda utáni kezezésből. Inkább a mezőnyben folyt a játék, de nem éreztem azt, hogy kétosztálynyi különbség lenne a két csapat között. Jött a félidő, cseréltek négy-öt embert, de nem változott a játék, próbálkoztak, ám nem nagyon jutottak el helyzetig. Volt utána néhány lehetőségünk, kicsit nálunk volt a labda, de a végén két hibából könnyű gólokat adtunk nekik, amivel kialakult a végeredmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6917959910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása