PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki ünnepi hangulatba hoz: KÁROLYI ANDREA, a 3x3-as női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya

Az egykori 150-szeres válogatott bedobó, aki nem szereti a szaloncukrot: „Ahogy a sportsikerek, úgy az ünnepek között se tudnék rangsorolni”

2022. december 22. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A csak decemberben jelentkező, tavaly debütáló rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: Károlyi Andrea, az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes, az évek során többek között Kravjánszki-Medgyessy Dórát és Papp Klaudiát is a soraiban tudó 3x3-as női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya (2014 óta); a sportág legeredményesebb hazai edzője és egyik legsikeresebb kosarasa; a BSE, a Ferencváros, a Pécs és a Sopron korábbi 150-szeres válogatott bedobója, aki játékos-pályafutása során 7-szer volt bajnokcsapat tagja, valamint 8-szor hódította el aktuális egyletével a Magyar Kupát, míg a válogatottal Európa-bajnoki 4. és világbajnoki 10. helyezés szerepel a dicsőséglistáján.

karolyi_andrea_edzo_foto_foldi_d_attila_1.jpgkaracsonyfa_1.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Család, nyugalom, evés. (nevet)

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image_1.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: Majonézes krumpli, bár már nem teljesen olyan, mint ahogy anyu készítette.

karacsonyfa_1.jpgHa szaloncukor, akkor... Egyáltalán nem szeretem, illetve szeretjük, és már évek óta nincs is.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image_1.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: Ajándékot adni.

karacsonyfa_1.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: Pontosan nem emlékszem rá. Inkább csak arról van emlékképem, hogy be kellett mennünk a kisszobába, és akkor szólt anyu, amikor már elment a Jézuska.

karolyi_andrea_jatekos_foto_mirko_istvan_1.jpgmvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image_1.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: Az ünnepi időszakhoz inkább az kapcsolódik, hogy volt olyan, amikor már 26-án délután edzés volt és vissza kellett mennem Pécsre...

karacsonyfa_1.jpgÉletem legszebb karácsonya: Ahogy a sportsikerek, úgy az ünnepek között se tudnék rangsorolni, de talán az volt különleges, amikor a kislányom először volt velünk karácsonykor.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image_1.pngMegfogadom 2023-ra, hogy... A megváltoztathatatlan dolgokat elengedem és csak a kétirányú emberi kapcsolatokba fektetem az energiámat.

karolyi_andrea_valogatott_edzo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr218008896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása