PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: PAPP KLAUDIA, a Vasas Akadémia kosárlabdázója

Bár szereti a futballt és a röplabdát is, mivel az édesanyja kosarazott, így nem volt kérdéses, hogy a piros-kékek irányítója is a labdapattogtatást választja

2022. szeptember 12. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Papp Klaudia, a női kosárlabda NB I 2021/2022-es kiírásának 6. helyén végző Vasas Akadémia irányítója, a 3x3-as válogatott kiválósága, aki a nemzeti csapattal két világbajnoki ezüstérmet szerzett.

papp_klaudia_fotok_vasasbaskethu.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: A szüleim is sportoltak, édesanyám szintén kosarazott, innen jött az ötlet.

papp_klaudia_hun_3_3.jpg

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Az első FIBA 3x3-as világbajnokság, amelyen második helyezést értünk el. (2017 júniusában a Bozóki Bettina, Papp Klaudia, Süle Krisztina és Theodorean Alexandra alkotta, Károlyi Andrea vezette válogatott a franciaországi Nantes-ban a csoportkörben az oroszok elleni vereséggel kezdett, majd Kirgizisztán, Németország és Kazahsztán nem jelentett akadályt a mieinknek, az egyenes kieséses szakaszban Olaszország és Ukrajna ellen is kétpontos győzelemmel lépett tovább nemzeti csapatunk, amely a fináléban Oroszországtól ismét kikapott, méghozzá 19–12-re úgy, hogy az első hét perc után még 8–8 volt az állás – a szerző)

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Iványi Dalma.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Böröndy Vivien.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: A Vasassal megvertük a Csatát a rájátszásban az ötödik-hatodik helyért. (2022. április 2-án a Ludovika Arénában idegenben nyertek először a piros-kékek 100–85-re, 16 ponttal csapata második legeredményesebbje volt Papp Klaudia, míg április 6-án „csak” 65–62-re diadalmaskodott az ezúttal 7 pontos Papp Klaudiát ismét a kezdő ötösében szerepeltető Vasas a Pasaréti úton, mégpedig onnan nézve bravúrral, hogy a nagyszünetben tíz egységgel még a látogató vezetett – a szerző)

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A klubbal kivívni az Európa-kupa szereplést, a nyáron pedig a 3x3-as válogatottal a világbajnokságon szerepelni.

papp_klaudia_valogatott.jpg

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A 2024-es párizsi olimpián szerepelni a 3x3-as válogatottal.

• Amelyik sportot még kedvelem: Tenisz, futball, kézilabda, röplabda, snowboard, síelés, enduro.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Mai napig a kedvenc kekszem a Pilóta.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5517930203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása