PONYVALEGÉNY

Pécsi MFC: Dorog, végállomás

Az NB II idei utolsó előtti fordulójában Weitner Ádám csapata egygólos vereséget szenvedett a sereghajtó otthonában, ami a 2022/2023-as bajnoki szezonban az első volt: a PMFC legközelebb a szintén nehéz helyzetben lévő Békéscsaba pályáján javíthat

2022. december 05. - Horváth M. Attila

pecsimfc.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDOROG–PÉCSI MFC 1–0 » Az NB II 19. fordulójában elvesztette veretlenségét a mecsekaljai alakulat, a látogató irányítását a nyáron átvevő Weitner Ádám második helyezett csapata a ligautolsótól kapott ki.

Az utolsó szalmaszálak egyike? Valahogy így lehetett vele a Marian Sluka vezette dorogi szakmai stáb, no meg a társulat tagjai is így élhették meg a Pécsi MFC elleni hangolást. A teher nem a házigazda vállát nyomta, ahogy mondani szokás, ezen az összecsapáson nem volt vesztenivalója, hiszen a közvélemény – okkal – pécsi sikert várt, ám Szedlár Zoltán a 36. percben bevette Helesfay Donát hálóját, ez a gól pedig keresztülhúzta a mecsekaljaiak számításait. 

Az 1–0-s kudarccal a PMFC tizenkilenc meccses veretlenségi szériát zárt le. Tizenkilencet, ugyanis még az előző évad utolsó játéknapján Baranya megyében 1–1-re végeztek Rácz Lászlóék a Tiszakécskével, az azt megelőző fordulóban viszont vereséggel zárt a Pécs: Dorogtól Dorogig tartott a meglehetősen hosszú út, avagy a DFC szépen keretbe foglalta a történetet, május közepén ugyanis Hajdú Roland duplájával és Barna Gergő találatával 3–0-ra nyert a házigazda a Buzánszky Jenő Stadionban. 

Nem mellékes tény, hogy alig egy hét múlva újabb kirándulás vár Hadaró Valentinra és társaira, december 11-én, vasárnap 13 órai kezdettel ugyanis a jelenleg 17 ponttal a 19. pozícióban állomásozó, avagy a Dorogot egy hellyel és ugyanennyi egységgel megelőző Békéscsaba 1912 Előre otthonában vizitálnak, márpedig az sem lesz könnyebb csata a múlt hétvéginél... 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4917994870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása