PONYVALEGÉNY

SZÜLETÉSNAP | Keresztúri András: 55!

A Ceglédről induló és november 2-án ünneplő egykori 20-szoros válogatott támadó manapság utánpótlás-vezetőként szolgálja szeretett egyesületét

2022. november 02. - Horváth M. Attila

kereszturiandras_3.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngCEGLÉD » Ezen a napon, azaz november 2-án ünnepli ötvenötödik születésnapját a korábbi 20-szoros válogatott labdarúgó, Keresztúri András, aki Magyarországon futballozott Dabason, a Ferencvárosban, az MTK-ban, a székesfehérvári Parmalat FC-ben, Csepelen, Cegléden, Békéscsabán és a Vasasban. Az alábbiakban őt köszöntjük – Isten éltesse sokáig!

p3210140.JPG

s6302267.JPGSosem kérdeztem, pedig izgalmas téma lenne még most is. Játszottál a bécsi Austriában és a pozsonyi Slovanban is, Kereszt: melyik futballkultúra állt hozzád közelebb a kilencvenes évek közepén és második felében? Persze tudom jól, elnevetnéd magad és különféle fejtegetésbe kezdenél pro és kontra. 

Sosem hittem volna, hogy egyszer technikai vezető lesz belőled. Ültél az irodádban, a takaros ki helységben a Fáy utca 58. szám alatt, és ha megjelent valaki, már lökted a poénokat, mint annak idején a gólokat – egyiket a másik után. Az FC Dabas olykor zengő kispadja után nem lehetett egyszerű átállni a „másik” oldalra, paragrafusokra és különféle szabályzatokra, játékengedélyekre, sportorvosikra. 

Sosem tettem fel a valódi Kereszt-kérdést: boldog, elégedett ember vagy? Megbékéltél azzal, amit a pályán és azon kívül elértél? Jól tudom, hogy a kilencvenes esztendők lehetőségei össze sem hasonlíthatók a mostaniakkal, ám ha nekem eszembe jut, alighanem benned is felvetődik néhanapján, napjában néha: vajon a maiak, a jelenlegi NB I-es spílerek, élen az agyonfizetett légiósokkal megbecsülik-e azt a tejben-vajban fürösztést, ami Nektek nem adatott meg? 

vasas_oregfiuk_csapat.jpg

Sosem gondoltam, hogy egyszer a gyerekek felé fordulsz. No nem cukros bácsiként – bár ki tudja, ha rászánnád magad egy vérvételre, mit mutatna a laboreredmény... –, hanem edzőként, illetve utánpótlás-vezetőként, nem mellékesen névadóként. Hiszen a KALUK nem Nils Holgersson valamelyik pajtása az egykoron hetente műsorra tűzött rajzfilmben, hanem a Keresztúri András Labdarúgó Utánpótlás Központ rövidítése. 

kereszturiandras_1.JPG

Sosem vettem komolyan, ha valaki úgy érvelt, az ember nem lehet próféta a saját hazájában. Bebizonyítottad, hogy vannak kivételek, elvégre ceglédi születésűként, a CVSE egykori labdarúgójaként úgyszólván hazatértél. A dupla ötös pedig akár azt is jelenthetné, hogy kettős látásod van – kétségtelen, a felnőtt gárda tett róla, hogy emlékezetes legyen a két, számodra fontos klub vasárnapi összecsapása, ugyanis az egyik ötöst az idegenben fellépő MTK II. adta (0–5) –, miközben valami azt súgja, az ifjak közötti létezés, az edzések felügyelete, a sok-sok meccs tart Téged is fiatalon. Te és az öregség? Sosem!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8017969036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása