PONYVALEGÉNY

SZÜLETÉSNAP | Weimper István: 70!

A legendás „Paripa” vasárnaptól „hetvenkedhet”

2023. augusztus 27. - Horváth M. Attila

osztalynaplo_weimper_istvan_olimpiai_valogatott_1976.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Augusztus 27-én, vasárnap ünnepli hetvenedik születésnapját a korábbi 6-szoros válogatott támadó, többek között a VM Egyetértés, a Bp. Honvéd, a Dunaújvárosi Kohász, a Tatabánya és a Győri ETO egykori labdarúgója, a magyar nemzeti csapat egykori pályaedzője, Weimper István. Az alábbiakban a kiváló sportembert köszöntjük – Isten éltesse sokáig!  

Ha nem sértem meg vele, Pista bá, mint a borsó meg a héja, nagyjából olyanok voltak önök ketten Boda Imrével. Akár valami modernkori Stan és Pan elegáns öltözetben, fegyelmezetten, a lehető legminimálisabb harsánysággal, ám annál több tudással és tapasztalattal. Kevés helyen lehetett észlelni olyan szimbiózist elnök és edző között, mint Gyálon, a helyi BKSE-nél, ahol hosszú évekig irányította Hauptman Istvánt, Joó Zoltánt, meg a többieket, mi több, az egyik bajnoki előtt az a mókás jelenet is megesett – ha már Stan és Pan... –, hogy nem engedték a kispadra ülni, mert a nagy sietségben nem volt beírva a nevük a jegyzőkönyvbe, a derék sporik pedig megkérdezték, mégis, kik maguk? Mit volt mit tenni, bemutatkoztak... Lenne mit és ki(ke)t megismertetni a ma gyermekével, mert a magyar futballnak nemcsak Csikója, Keséje és Malaca, hanem Paripája is van. Olyan egykori csatára, aki futballozott az Ajax vagy éppen a Real Madrid ellen, mi több, a királyiak ellen gólt, nagyon is fontos találatot szerzett az idehaza legendássá nemesedő párharc során. A legendák köztünk élnek s velünk maradnak – mindörökké.

weimper_istvan_70_043.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6918201791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása