PONYVALEGÉNY

Stieber Mercedes: az első vereség a BVSC edzőjeként

A huszonöt év után a nyáron Olaszországból hazatérő pólóklasszisból lett tréner az Egertől kapott ki csapatával a női vízilabda OB I 3. fordulójában

2022. október 25. - Horváth M. Attila

stieber_mercedes_foto_bvschu.jpgKét győztes meccs után a harmadik bajnokiján vereséget szenvedett a női vízilabda OB I-ben szereplő, Stieber Mercedes trenírozta BVSC.

A Szeged könnyen megadta magát. Az első körben a Szőnyi úton 19–6-ra győzött az SZNVE ellen a nyáron a medencéből többek között Farkas Tamarát és Leimeter Dórát is elveszítő, a kispadra viszont a huszonöt év után Olaszországból hazatérő Stieber Mercedest megszerző, számtalan szépreményű fiatalt bevető BVSC, és a második játéknapon sem volt különösebb gond, ugyanis Szentesen 9–5-ös diadalt arattak a zuglóiak. A 3. forduló azonban várható, ám nagy pofont hozott a XIV. kerületbe, ugyanis szombaton a dobogóért harcoló, többek között a válogatott cerberus Kiss Alexandrát, a nemzeti csapatban szintén számításba vett Rebecca Parkest és Szilágyi Dorottyát is bevető Tigra-ZF-Egert fogadta a Szőnyi úti hölgysereg. Két korábbi klasszis összecsapása volt ez a medence szélén, hiszen Stieber Mercedes és a hevesieket irányító Biros Péter tudásához és elért eredményeihez sem férhet kétség. Ahogy két negyed után ahhoz sem, hogy ezt a bajnokit nem tudja elveszíteni az Eger, amely 0–4-es első etap után 9–1-re vezetett. A budapesti alakulat csak ezután tudott felnőni a vendégcsapat szintjére, hiszen a 4–4-es harmadik negyed ugyanúgy vállalható, mint a 3–5-ös utolsó játékrész. A 8–18-as végeredmény pedig bár elsőre ijesztőnek tűnhet, nem történt tragédia, hiszen mindkét oldalon tudják, most még ez volt a papírforma.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr10017961996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása