PONYVALEGÉNY

Beregszászi Béla (Örkény): „Igazságosnak mondható a döntetlen” • Pásztor Dániel (Diósd): „Az eredmény nekünk jobb”

A Pest megyei II. osztály, Déli csoport 9. fordulójának szombati rangadóján a 2–2-es reminek köszönhetően mindkét gárda veretlensége megmaradt, ami az újonc esetében számít nagyobb tettnek

2022. október 18. - Horváth M. Attila

p6130154.JPGfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngÖRKÉNY–DIÓSD 2–2 » Az egy meccsel kevesebbet játszó házigazda nem tudta megelőzni az újoncként remekül rajtoló látogatót, miután Polákovics Attila vendégcsapata masszív futballal jó eredményt ért el a Pest megyei II. osztály, Déli csoport 9. fordulójában.

Ki hitte volna? Sokan aligha, hogy az Örkény nem(csak) a Tápiószentmártonnal vagy az Újhartyánnal, netán a Halásztelekkel, hanem a Diósddal is rangadót vív az ősz közepén. És ha mindehhez még hozzátesszük, hogy egyik garnitúra sem szenvedett vereséget a bajnokságban, talán nem is meglepő, hogy 2–2-re végeztek egymással a felek. Megérdemelt iksz született?

beregszaszi_bela_orkeny.jpgIgazi rangadó volt a mérkőzés – nyilatkozta érdeklődésünkre BEREGSZÁSZI BÉLA, az Örkény 28 esztendős védője, aki lassan egy évtizede erősíti az együttest. – Kemény párharcok, ütközések voltak végig. Mindkét csapaton látszott, hogy meg akarja nyerni a meccset. Nem ismertük a Diósdot, mivel frissen feljutó csapat, de az eredményeiket látva tudtuk, hogy nehéz találkozó lesz. Kicsit álmosan kezdtünk, az első tíz-tizenöt percben nem nagyon találtuk a játékunkat. Egy jogosan megítélt szabadrúgást lőhetett a Diósd, a kapufáról kipattanó labdára nagyon lassan reagáltunk, így az ellenfél belőtte azt. A kapott gól után pár perccel kezdtünk magunkhoz térni, több veszélyes támadást is vezettünk.

Aztán következett az összecsapás 36. perce, amire a hátvéd jó szívvel emlékezhet vissza.

Az egyenlítő gólunkat szögletből sikerült szereznem – folytatta BEREGSZÁSZI BÉLA. – Egy indulócsellel sikerült leráznom a védőmet és a hosszún üresen érkezve befejelni a labdát a rövidbe. Ezt követően át is vettük az irányítást. Az 1–1-es félidő után nagyon jól kezdtük a második játékrészt, rögtön egy szép támadás után meg is szereztük a vezetést. Én ott úgy éreztem, irányítjuk a mérkőzést és el is dönthetjük azt. Sajnos nem így lett. Egy nagy bedobás utáni szituációból – ahol sikerült mögénk kerülniük – egyenlíteni tudtak. A végén még volt egy nagy helyzetünk, de az is kimaradt. A játék összképét nézve szerintem igazságosnak mondható a döntetlen. Egy kis szerencsével mindkét csapat megszerezhette volna a három pontot.

Az ellenben nem szerencse, hogy a Diósd ilyen jól teljesít. A korábban az NB III-ban is szereplő DTC Polákovics Attila irányításával idén nyáron visszatért a „megye-kettő” vérkeringésébe. És hogy van, amiben örkényi és diósdi labdarúgó is egyetért, azt az alábbiak is igazolják.

p6130264.JPGA mérkőzés összképét tekintve igazságos eredmény született – mondta PÁSZTOR DÁNIEL, a Diósd korábban az NB II-ben is szereplő 36 éves labdarúgója, aki megfordult Hévízen és az Integrál DAC-nál, valamint az utolsó mohikánok egyike László-Gergely Csaba mellett, hiszen erősítette annak idején az NB III-ban is a DTC-t. – Sem az Örkény, sem mi nem akartunk nagyobb kockázatot vállalni addig, amíg az eredmény nem kívánta meg. A gólok után természetesen mindkét csapat kicsit nyíltabb játékot vállalt fel. Harcos futball folyt, ugyanakkor nem sportszerűtlen. Úgy gondolom, hogy az eredmény nekünk jobb talán, és mivel hosszú még a bajnokság, teljesen nyílt maradt, senki nem került lépéshátrányba.

Realitás ide vagy oda, nem mindenki volt elégedett a lefújás után.

szeibert_antal.jpgCsalódottan éltem meg az eredmény alakulását, illetve a focit, amit produkáltam – fogalmazott önkritikusan SZEIBERT ANTAL, az Örkény 29 esztendős labdarúgója. – Győzni szerettünk volna a frissen feljutott csapat ellen és ezzel elszakadni pár ponttal a minket követőktől. Sajnos ez nem sikerült, de ahogy az utóbbi években tapasztaltuk, lépésről lépésre kell haladni és minimális botlással kell végigvinni a szezont, hogy elérjük a célunkat. Úgy gondolom, jelenleg a vesztett pontok tekintetében értendő első helyünk jó és reális, ahol vagyunk, az elvégzett heti munkát es a csapategységet nézve pedig sokkal többre leszünk képesek, mint az előző két évben. Vezetőedzőnk, Nagy Zsolt és sérülése miatti segítője, Kovács Ricsi barátom intenzív edzéseket tart nekünk. Ha ilyen apróbb hibák jönnek, mint a szombati eredmény, együtt képesek leszünk javítani ezen!

A még ennél is jobb produkcióra az előttünk álló hétvégén adott a lehetőség, ugyanis október 22-én, szombaton 14 órakor az Örkény a Rácz László edzette Alsónémedi otthonában lép fel, míg ugyanaznap délután fél háromkor a Diósd a Baranyai Pál dirigálta Péterit fogadja.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 9. forduló

 ÖRKÉNYI SE–DIÓSDI TC  2–2 (1–1) 

Gólszerző: VIDA PÉTER (0–1) a 15., BEREGSZÁSZI BÉLA (1–1) a 36., KIS RICHÁRD (2–1) a 46., KACZOR PATRIK (2–2) a 74. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7817957476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása